nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 29.01.2017 20:28:32

Fantastična zadnja tretjina Olimpije

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 4. kroga 2. dela lige Ebel premagali ekipo Graz 99ers s 4:1 (0:0, 0:1, 4:0).

Ljubljanski hokejisti so drugi del lige Ebel, v katerem skušajo v prakso spremeniti minimalne teoretične možnosti za preboj v končnico, slabo začeli, a vendarle bolje nadaljevali. Po dveh uvodnih porazih je za kanček upanja poskrbela zmaga po kazenskih strelih v Szekesfehervarju, danes pa so zmaji gostili tekmece iz Gradca in po ekspresnem preobratu v zadnji tretjini prišli do pomembne zmage.

V prvi tretjini so bili gostje še nevarnejši tekmec, med drugim je Oliver Setzinger zadel vratnico, izkazal pa se je vratar Jeff Frazee, ki v zadnjih krogih brani v odlični formi. V drugem delu se je Olimpija otresla pritiska, imela tako kot proti Znojmu nekaj lepih priložnosti, zadeli pa domači niso. Kazen je prišla v 35. minuti, ko je gostujoča zasedba po hitrem protinapadu zadal za vodstvo.


Uvod v zadnjo tretjino je bil za domače naravnost fantastičen; za začetek so imeli dva igralca več (po pretepu v drugi tretjini je Ken Ograjenšek pri gostih dobil štiri minute, Maks Selan pa pri domačih dve). Te prednosti sicer domači niso izkoristili, so pa v nadaljevanju izpeljali akcijo, po kateri je odbiti plošček v gol pospravil Aljaž Uduč.



To je bil šok za goste, ki so po minuti in 20 sekundah dobili še drugi gol, ko se je izkazal mladi Aljaž Chvatal: ob ogradi je dobil plošček, lepo podal pred gol, tam pa je bil na prvenstvu Mark Čepon. Sacha Guimond je takoj zatem plošček poslal v vratarja gostov, a je v 44. minuti spretni Uduč poskrbel še za svoj drugi gol in izid je bil 3:1. Isti igralec je imel še vsaj dve lepi priložnosti, ostali sta neizkoriščeni, prav tako prednost domačih z igralcem več v 47. minuti. Gostje so imeli igralca več v 56. minuti, ko se je z obrambami spet izkazal Frazee, pika na i odlični zadnji tretjini pa je bila akcija v 58. minuti. Ko se je s kazenske klopi vrnil Guimond, sta s Pešutom šla sama pred vratarja tekmecev in ga mojstrsko ukanila, Pešut pa je zadel v nebranjeno mrežo.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v gosteh v četrtek, 2. februarja, ko bo njihov tekmec Dornbirn, z isto ekipo se bodo nato pomerili še v soboto v Tivoliju.

Olimpija – Graz 99ers 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)

Ljubljana - Dvorana Tivoli. 800 gledalcev. Sodniki: Kellner (Avstrija), Smetana (Češka, glavna), Ettlmayr, Kaspar (oba Avstrija).
Strelci: 0:1 Weihager (McLean, Setzinger, 35.), 1:1 Uduč (Guimond, 41.), 2:1 M. Čepon (Chvatal, 42.), 3:1 Uduč (44.), 4:1 Pešut (Guimond, 58.).

Kazenske minute: Olimpija 8, Graz 99ers 14 + 10.

Značke: liga-ebel, olimpija, graz

Članki iz rubrike