pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

bk
bk
0 06.08.2014 15:55:49

Timonen na razpotju

Profimedia
Izkušenemu finskemu branilcu zaradi strdkov grozi konec sicer dolge in bogate kariere.
Petnajst let igranja v ligi NHL, petkratno tekmovanje na olimpijskih igrah, sedem svetovnih prvenstev, 1179 tekem in 606 točk v najboljšem hokejskem tekmovanju na svetu, tri bronaste in ena srebrna olimpijska ter tri bronaste kolajne na SP.

To so le glavni statistični podatki, ki opisujejo kariero 39-letnega branilca Kimma Timonena, ki je na začetku poletja s Philadelphio Flyersi še za eno leto (zadnjih sedem je igral za ta klub) podaljšal pogodbo, a velika verjetnost je, da svojega dela te ne bo mogel izpolniti.

Seveda ni tako, da ga ne bi želel, a finskemu hokejistu so zdravniki v pljučih in v desni nogi našli krvne strdke, kar lahko pomeni tudi konec kariere igralca, ki je bil v svetovnem hokejskem okolju spoštovan tako na ledu kot izven njega.

Timonen se drugače ni prvič srečal s težavo krvnih strdkov. Leta 2008 jih je imel prav tako v nogi (v to ga je zadel plošček), ravno ko so Flyersi igrali v končnici. Tekme s Pittsburghom je takrat po prognozi lahko spremljal le še s tribune.

Zdaj je stanje veliko slabše, saj je strdkov več, še posebej pa so nevarni tisti v bližini srca. Trenutno ga zdravijo doma v Kuopiu, vendar naj bi ga kmalu odpustili iz bolnice, toda vsaj dva do tri tedne ne sme leteti. Takoj, ko za to dobil zeleno luč, se bo podal v Philadelphio, kjer bodo še v klubu ocenili njegovo zdravstveno stanje in se skupaj odločili, če bo oče treh otrok, tudi dolgoletni asistent kapetana pri Letalcih kot tudi v reprezentanci, še lahko nadaljevali s poklicem, ki ga ljubi.

Članki iz rubrike