Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bk
bk
0 22.08.2014 08:43:54

Sijajni Sabolič mož odločitve

Arsen Perić
S 15 tekmami se je včeraj začela hokejska liga prvakov CHL, v kateri bomo letos spremljali 44 ekip iz 11 lig, med katerimi najdemo tudi deset slovenskih hokejistov.

Prvi tekmovalni večer si bo v najlepšem spominu ohranil napadalec praške Sparte Robert Sabolič, saj je bil Jeseničan ključni mož češkega ekstraligaša ob zmagi s 5:4 v finskem Kuopiu. Sabla je dosegel dva zadetka in v statistiko dodal še eno podajo. Najprej je le po sedmih sekundah igre v drugi tretjini z močnim strelom iz bližine gola zaostanek znižal na 1:2, v 24. minuti je Slovenec, ki je zaigral v prvem napadu, nato v power playu podal še za izenačenje na 2:2. Redni del srečanja pa se je nato končal z izidom 4:4, o zmagovalcu pa so na koncu odločali kazenski streli, ravno Robi pa je v četrti seriji loterije dosegel odločilni zadetek.

V Briançonu so se srečali štirje Slovenci. Francosko moštvo, ki ga kot glavni trener vodi Edo Terglav in v katerem igrata napadalec Jaka Ankerst in branilec Gašper Cerkovnik je gostilo beljaški VSV branilca Klemna Pretnarja in napadalca Adisa Alagića. Avstrijci so prišli do minimalne zmage z 2:1, odločilni zadetek pa je nekdanji napadalec Olimpije Brock McBride dosegel v 58. minuti.


Köln branilca Aleša Kranjca se je z 2:1 veselil zmage na domači ledeni ploskvi, kjer so premagali slovaške Košice, našega reprezentanta pa ni bilo v postavi.

Nocoj bodo aktivni še ostali Slovenci. Vratar Robert Kristan in branilec Blaž Gregorc se bosta s Pardubicami borila v švedskem Linköpingu, vratar Luka Gračnar bo s Salzburgom točke poskušal vknjižiti v finskem Jyväskyläju, Žiga Pance pa z Bolzanom v finskem Turkuju.

Članki iz rubrike