Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.10.2015 09:02:04

Stamkos jubilejno: dosegel 500 točk (video)

Reuters
Onstran Atlantika se je s petimi obračuni nadaljevala nova sezona hokejske lige NHL. Za osebni mejnik je poskrbel Steven Stamkos, ki je v statistike vpisal 500 točko.

Hokejisti New York Islanders so tudi po zaslugi Johna Tavaresa vpisali prvo zmago v novi sezoni. Tavares je enkrat zadel in dvakrat podal za domačo zmago proti kanadskim gostom Winnipeg Jets s 4:2.

"Zelo smo veseli te zmage. Ta zmaga je res sijajna za Brooklyn ter velika za vse naše navijače, ki so bili zelo glasni," je dejal napadalec otočanov Ryan Strome, ki je zabil prvi zadetek na tekmi 12 sekund pred koncem prve tretjine. Brock Nelson in Tavares sta bila uspešna v drugi tretjini, Josh Bailey pa je dokončal delo v zadnji tretjini. Za goste sta zabila Mark Scheifele in Dustin Byfuglien. Winnipeg je sicer vpisal prvi poraz v sezoni.

Vratar otočanov Thomas Greiss je zbral 22 obramb, medtem ko je gostujoči vratar Ondrej Pavelec vsega skupaj zaustavil 40 strelov razpoloženih domačih hokejistov, razmerje v strelih je bilo krepko v korist otočanov (44:24).

RAČKI ŠE BREZ ZMAGE
Hokejisti Boston Bruins še niso prišli v pravo formo. Po treh uvodnih tekmah ostajajo brez zmage in z veliko ničlo ter na repu atlantske skupine. Tretji poraz, na domačem ledu, so vpisali proti še neporaženi ekipi Tampa Bay Lightning, ki je slavila s 6:3. Junak ekipe s Floride je bil Steven Stamkos, ki je dosegel mejnik 500 osvojenih točk v karieri v ligi NHL. Stamkos je zabil odločujoči gol v drugi tretjini za 4:3, potem ko je za Boston izenačil Loui Eriksson.

Boston je bolje začel z goloma Davida Krejcija in Erikssona, a so gostje pritisnili in že ob koncu prve tretjine izenačili na 2:2, zabila sta Brian Boyle in Ondrej Palat. Boyle je nato na začetku druge tretjine priigral prvo vodstvo za Tampo. Prvo zmago Tampe v Bostonu po 25. marcu 2010 pa sta v zadnji tretjini potrdila Jonathan Drouin in Valtteri Filppula.

045-57-eichel OBREZ re
Reuters

Prve zmage so se veselili tudi hokejisti Buffalo Sabres, ki so s 4:2 doma odpravili Columbus Blue Jackets, do prve zmage v novi sezoni pa so prišli tudi hokejisti Philadelphia Flyers, ki so z 1:0 na domačem ledu premagali Florida Panthers. Tekma v Anaheimu pa je pripadla hokejistom Vancouver Canucks, ki so racmane premagali z 2:1 po izvajanju kazenskih strelov. Ekipa Anaheim Ducks je tako še brez zmage.

Članki iz rubrike