nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 26.02.2016 16:08:58

Neverjetna hokejska vratarka zbrala 111 obramb!

Hokejske sezone po vsem svetu se približujejo koncu rednih delov. V nekaterih ligah se je že razbil led končnice, v drugih so kolektivi tudi že na pol poti do nadvse želenih pokalov. Za mnoge ekipe pa se je sezona že končala.

Ko pride do konca tekmovalnega leta, je večina športnikov razočaranih, le najboljši sezono končajo z velikimi nasmeški. A včasih imajo tudi poraženci, čeprav prve minute in ure po zadnji tekmi zagotovo ne, razlog za veselje ali ponos in tako je bilo pred kratkim v ženski hokejski ekipi Apple Valley iz Minnesote.
Dekleta te ekipe si bodo za vse večne čase zapomnila svojo zadnjo tekmo letošnje sezone, ne bodo pa edina, še zdaleč ne. Tekmo so sicer končala razočarana, s porazom z 2:3, ko so jih v četrtfinalu območnega tekmovanja ugnale tekmice ekipe East Ridge.

A srečanje je bilo daleč od navadnega in se je na koncu celo vpisalo v hokejske anale Minnesote. Štirinajstletna dekleta so namreč na ledu preživela kar 121 minut in 58 sekund (!), kar je bila najdlje trajajoča ženska tekma v Minnesoti. A to še ni vse. V zgodovino se je vpisala in čez noč postala prava zvezda vratarka Apple Valleyja Taylor DeForrest, ki je v tem času ustavila kar 111 (!) strelov tekmic.
Da so najstnice odločile zmagovalke, so morale odigrati kar šest podaljškov.

Ena od bolj izkušenih igralk East Ridgea, napadalka Anya Hafiz, je po tekmi dejala, da so na klopi s soigralkami spet in spet prosile: "Ali ji lahko uide samo en plošček! Prosim, prosim, prosim!"
Taylor so tekmice dvakrat premagale do začetka druge tretjine, potem pa jim je DeForrestova začela kravžljati živce, še posebej po tem, ko je Apple Valley prišel do izenačenja.

159-32-Taylor DeForrest 2

Tekma se je v nadaljevanju tako zavlekla, da staršem ni preostalo drugega, kot da so drug za drugim odhajali iz dvorane v bližnjo trgovino, v kateri so svojim izčrpanim, a vztrajnim hčerkam kupovali banane, pomaranče in izotonične pijače. Trenerju Apple Valleyja Donu Erdallu je zmanjkalo vode, a je še naprej kričal na svoje varovanke, dokler ni tekme končal z glasom dečka, ki mutira. Prosil je tudi, da v dvorani zakrijejo uro, da dekleta ne bi videla, kako pozno je že! Tekma se je končala, ko je ura že zdavnaj odbila polnoč. 

"Trener sem že 36 let in še nikoli nisem videl česa niti približno podobnega," je dejal gostujoči strateg Tom Kulenkamp. Domači Erdal je še vedno osupel dodal: "Tega ni mogoče pojasniti. Ne vem, ali bo kdaj komu uspelo ponoviti tako tekmo. Če se bo to zgodilo, mi povejte vnaprej, da si kupim vstopnico."

Led so znova in znova počistili, ekipa East Ridgea je streljala in streljala. Šele pozno v šestem podaljšku je ob 114. strelu na vrata Taylor ostala brez rešitve in hokejistke East Ridgea so se veselile uvrstitve v naslednji krog. Njihova vratarka je sicer zbrala 38 obramb.

159-32-Taylor DeForrest 3

Poraz je seveda razžalostil Taylor in soigralke, ki so obsedele v slačilnici in jokale kot dež, toda zjutraj so dekletom vendarle prikazali drugačno podobo dogajanja. Zgodovinsko. Na katero so lahko še kako ponosna.
Tayor DeForrest, ki je že v drugem podaljšku presegla prejšnji rekord Minnesote v obrambah (ta je znašal 59 obramb in tekma se je prav tako igrala šest podaljškov), je dejala, da je bila tisto noč preveč utrujena za spanje. Telefon ji je skorajda pregorel. Sporočila, klici, družabna omrežja; sporočilo ji je poslala celo legenda lige NHL Mike Modano. Zgodbo so povzeli tudi resni ameriški mediji, dekliški hokej se je zaradi Taylor in dolžine srečanja znašel na naslovnicah.

"Seveda je bilo žalostno, saj se je sezona za nas končala, a vedele smo, da smo na ledu resnično pustile vse, kar smo imele, da več nismo mogle narediti. To je bil dober občutek," je dejala 14-letna čuvajka hokejske mreže in dodala: "Težko bo nadgraditi tako tekmo, igro. Verjetno bom začudena, kako kratka bo naslednja tekma, ki jo bom odigrala," se je še zasmejala mlada junakinja.

Članki iz rubrike