Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 22.05.2016 08:43:20

Devet zadetkov v San Joseju

Reuters
Hokejisti St. Louis Blues so v končnici severnoameriške lige NHL prišli do pomembne zmage s 6:3 ter se v finalu zahodne konference v zmagah z 2:2 izenačili s San Jose Sharks.

St. Louis si je že ob koncu druge tretjine priigral vodstvo s 4:0, zadeli so Troy Brouwer v sedmi in Jori Lehtera v 11. minuti ter dvakrat Kyle Brodziak v 27. in 31. minuti. Odgovor domačih je sledil šele v začetku zadnje tretjine, ko je bil v 42. minuti uspešen Joe Pavelski, a je Brouwer že po manj kot treh minutah dosegel drugi zadetek za 5:1. Chris Tierney je v 47. minuti zmanjšal na 2:5, vendar je Alex Pietrangelo v 56. minuti zadel za 6:2, končni izid je v 57. minuti postavil Melker Karlsson.


Odločitev trenerja St. Louisa Kena Hitchcocka se je izkazala za odlično. V vratih St. Louisa se je prvič v končnici preizkusil Jake Allen ter ubranil 31 strelov domačih hokejistov, v vratih San Joseja, ki je v prvem krogu končnice izločil Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, je bil Martin Jones tokrat zaslužen za 15 obramb, James Reimer v prvem nastopu v končnici pa za šest. Jones, ki je na zadnjih dveh tekmah zaklenil vrata, se je tokrat moral predčasno posloviti z ledene ploskve sredi druge tretjine po štirih prejetih zadetkih.

Tudi finale vzhodne konference lige NHL, v katerem se merita ekipi Pittsburgh Penguins in Tampa Bay Lightning, je izenačen na 2:2 v zmagah. Zmagovalca finalnih konferenčnih bojev, napredovali bosta ekipi, ki bosta prvi dosegli štiri zmage, se bosta v zadnjem krogu končnice pomerili za naslov prvakov, Stanleyjev pokal.

Članki iz rubrike