Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.05.2016 08:57:58

Tampa le še zmago od finala

Reuters
Hokejisti Tampa Bay Lightning so v peti tekmi finala vzhodne konference lige NHL v gosteh po podaljšku premagali Pittsburgh Penguins s 4:3 in v zmagah vodijo s 3:2. Do velikega finala jih tako loči le še zmaga.

Pittsburgh je tekmo dobro začel in prek Briana Dumolina ter Patrica Hornqvista povedel z 2:0. Alex Killorn in Nikita Kučerov sta poskrbela za izenačenje, Chris Kunitz pa je malo pred koncem druge tretjine domače povedel v vodstvo s 3:2. Kučerov, z dvema goloma in podajo najboljši mož tekme ter z 11 zadetki najboljši strelec končnice, je podaljšek izsilil v 57. minuti tekme, že po 53 sekundah podaljška pa je zmago Tampi zagotovil Tyler Johnson.

"Smo v enakem položaju kot lani proti New York Rangers v finalu konference. Uspelo nam je zmagati v gosteh, zdaj pa si želimo slaviti še na šesti tekmi pred domačimi navijači," je po tekmi dejal Johnson, ki je zmagoviti zadetek dosegel po sreči, saj je s hrbtom spremenil smer ploščku po strelu Jasona Garrisona.



Na drugi strani pri Pittsburghu še vedno verjamejo, da lahko pridejo v veliki finale. "Vemo, kako smo prišli do tukaj. Igrali smo dobro in nizali dobre tekme. Še vedno smo prepričani, da lahko izločimo tudi Tampo. Igra se na štiri zmage," meni vratar gostiteljev Marc-Andre Fleury, ki je v svojem prvem nastopu v letošnji končnici dobil štiri zadetke iz 25 strelov.

Šesta tekma bo v noči na sredo v Tampi.

Značke: tampa, pittsburgh

Članki iz rubrike