testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 25.05.2016 08:17:10

Pittsburgh izsilil sedmo tekmo

Reuters
Moštvo lige NHL Pittsburgh Penguins je v noči na sredo v gosteh premagalo ekipo Tampa Bay Lightning s 5:2 in poravnalo izid v zmagah v seriji na 3:3. Za prvaka finala vzhodne konference bo tako potrebna sedma tekma, saj je izid v zmagah zdaj poravnan na 3:3. Sedmo tekmo bo v noči na petek gostil Pittsburgh.

Pittsburgh je nadoknadil zaostanek, ki si ga je priigral ob porazu na peti domači tekmi in je v gosteh izsilil odločilno sedmo tekmo. Pingvini, ki jim je že grozilo slovo od končnice, so tokrat lahko hvaležni kar petim različnim igralcem, ki so dosegli gole, visoko zmago pa je s 30 obrambami podkrepil še novinec v vratarskih vrstah Matt Murray.

"Ni bilo lepo, a smo lahko veseli zmage. Prvi dve tretjini smo bili boljše moštvo, a nato so se gostitelji v zadnjem delu prebudili. Kljub temu smo se borili do konca, prevedrili smo njihovo nevihto in uspeli dobiti tisto, po kar smo prišli," je po tekmi dejal White.



Zvezdnik ekipe Sidney Crosby je bil prvi napadalec, saj je poleg gola vknjižil tudi podajo. Phil Kessel je dosegel že deveti gol v končnici, za pingvine pa so gole dosegli še Kris Letang, Bryan Rust in Nick Bonino.

Za vstop v finale in borbo za Stanleyjev pokal bo tako Tampa v gosteh morala pripraviti presenečenje, a je dvakrat na tujem ledu v tej seriji že slavila zmago. Oba gola za Tampo, ki želi drugi zaporedni finale, je dosegel Brian Boyle. V primeru, da bo na zadnji tekmi uspešna Tampa, bo postala prva ekipa po letih 2008 in 2009, ki se ji bo zaporedoma uspelo uvrstiti v zaključno serijo.

Članki iz rubrike