Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.10.2016 08:27:35

Kopitar zadel, a znova poražen

Reuters
Hokejisti Los Angelesa so podaljšali niz neuspešnih tekem na začetku sezone lige NHL.

Tokrat so izgubili tretjič, premagali so jih tekmeci iz ekipe Minnesota. Kapetan kraljev Anže Kopitar je dosegel prvi gol v sezoni, ki pa je bil dovolj le za znižanje zaostanka na 2:5; končni izid je bil 3:6.

Kraljem tokrat ni šlo nič po načrtih; ne le, da je njihov kapetan že v prvem delu igre dvakrat zadel okvir gola, tudi v svojih vratih niso imeli najbolj razpoloženega moža. Jeff Zatkoff, ki je prevzel vlogo prvega vratarja po poškodbi najboljšega moža med vratnicama Jonathana Quicka, je v prvem delu dobil dva gola, v drugem pa še tri v razmaku petih minut.

Takrat ga je zamenjal Peter Budaj, ki mu je šlo nekoliko bolje, zadetka ni prejel - zadnji gol so domači dosegli na prazna vrata -, toda poteka tekme ni mogel več spremeniti.

Kralji so se strelsko prebudili v zadnjem delu, potem ko je v prvi tretjini že v prvi minuti zadel Tanner Pearson, sta visok zaostanek znižala Kopitar in z drugim golom na tekmi Person, toda za prebrat je bilo prepozno.



"Veliko dejavnikov je za ta začetek sezone s tremi porazi. Preprosto moramo biti boljši, to je dno. Morali bomo začeti znova, predvsem pa ne bomo smeli dobivati toliko zadetkov. Res ni treba biti znanstvenik za takšno ugotovitev," je bil po tekmi v pogovoru za ameriške medije samokritičen kapetan Kopitar.

Na preostalih tekmah je največ pozornosti veljalo tekmi v Chicagu, kjer je Marian Hossa dosegel 500. gol v karieri. Proti Philadelphii je njegov Chicago zmagal s 7:4, slovaški veteran pa je postal 44. igralec v ligi NHL s takšnim okroglim številom zadetkov. Zmago domačih sta s po dvema zadetkoma potrdila še Artemi Panarin in Artjom Anisimov.

Tako kot Kopitar je tudi zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin dosegel prvi gol nove sezone, prispeval je zadetek za 3:0 proti Coloradu.

V Montrealu se je izkazal rezervni vratar Al Montoya, ki nadomešča bolnega Careya Prica; tokrat je na tekmi s Pittsburghom zaklenil vrata in ubranil vseh 36 poskusov tekmecev, njegova ekipa pa je zmagala s 4:0.

Značke: anže-kopitar, nhl

Članki iz rubrike