Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.10.2016 09:39:30

Laine v Winnipegu zasenčil Matthewsa

Na tekmi Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs so bile vse oči uprte v dvoboj novincev v ligi NHL med domačim Patrikom Lainom in Austonom Matthewsom, med drugim in prvim izborom drafta. Tokrat je merjenje moči dobil Laine, ki je dosegel hat-trick, vključno z odločilnim golom v podaljšku, s katerim so domači zmagali s 5:4.

Na prvem merjenju moči med obema mladima zvezdnikoma je bil boljši Laine, ki je z golom izenačil tekmo 55 sekund pred koncem zadnje tretjine in domači ekipi priigral podaljšek, nato pa dosegel še gol za zmago v podaljšani igri. Samozavestni Finec, ki je bil na letošnjem naboru lige NHL drugi za Matthewsom, že ves čas trdi, da bi prav on moral biti prvi izbor drafta.

Po tekmi se mu je smejalo do ušes. "Mislim, da je bila to zame povsem običajna tekma," je dejal v smehu. Laine je to sezono prvenstva NHL dosegel štiri zadetke, ravno toliko kot Matthews in še trije drugi hokejisti za vodstvo v NHL. Navijači so se med tekmo glasno drli "Laine je boljši", kar je bila glasba za ušesa mladega novinca. "Seveda sem slišal vzklike, navijači so bili precej glasni. To je njihovo mnenje in sam o tem ne bom rekel ničesar," je bil zadovoljen Laine.



Vzklike je slišal tudi Matthews: "Vzdušje je bilo odlično. Jasno, Winnipeg je veliko hokejsko mesto in takšne vzklike lahko pričakuješ. Moraš jih enostavno odmisliti in se na ledu čim bolj zabavati."

Na preostali tekmi večera so New York Rangers doma v Madison Square Gardnu gostili Detroit Red Wings in izgubili z 1:2, junak večera pa je bil gostujoči vratar Jimmy Howard, ki je zbral 32 obramb. "Jimmy je danes 'ukradel' šov. To je bila ena najboljših predstav, kar sem jih kdaj videl od vratarjev na tej ravni," je bil po tekmi navdušen trener Detroita, Jeff Blashill.

Značke: nhl, zda, hokej, liga

Članki iz rubrike