andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

hu
hu
0 21.10.2016 11:07:49

V četrto gre rado: Kopitar vendarle do zmage

Reuters
Moštvo lige NHL Los Angeles Kings sezone ni začelo najboljše, saj je v prvih treh tekmah zabeležilo poraze. V četrtem poskusu v noči na petek pa so Anže Kopitar in druščina vendarle zmagali, po podaljšku so bili v gosteh s 4:3 boljši od ekipe Dallas Stars.

Pred 18.500 gledalci v dvorani American Airlines Center je odločilni gol v podaljšku prispeval Alec Martinez, ki je v drugi minuti dodatnega dela izkoristil podajo Tylerja Toffolija.

"Tyler Toffoli je resnično dobro podal, me lepo našel, pred mano je bil Tanner Pearson, ki mi je naredil lepo kritje, tako da mi ni preostalo drugega, kot močno sprožiti mimo njega in plošček je pristal v golu," je po zmagovalnem zadetku dejal Alec Martinez.

Los Angeles je v prvi tretjini povedel z zadetkom Nica Dowda, Radek Faksa je Dallasu kmalu zagotovil priključek. Jeff Carter in Tanner Pearson sta za kralje zadela v drugi tretjini, za Dallas je bil uspešen Jamie Benn, Jason Spezza pa je le dve minuti pred koncem rednega dela izid poravnal na 3:3. Kopitar je odigral 25 minut in ob tem poskusil s tremi streli na gol.


Naslednja tekma Kopitarja in druščino čaka v noči na nedeljo, ko v Staples Center v Los Angeles prihaja Vancouver.

Češki zvezdnik Jaromir Jagr kljub 44 letom ni za staro šaro. Desno krilo ekipe Florida Panthers, ki so sinoči z 2:4 klonili proti Washington Capitals, je dosegel že svoj 750. gol v ligi NHL. S tem je postal šele tretji igralec v zgodovini, ki je dosegel ta mejnik. Pred njim sta zgolj še Wayne Gretzky, ki je v karieri zbral 894 zadetkov in pokojni Gordie Howe (801).

V ostalih sinočnjih tekmah so Calgary Flames z 2:4 izgubili proti Carolina Hurricanes, Edmonton Oilers so s 3:1 premagali St. Louis Blues, Vancouver Canucks so bili z 2:1 boljši od Buffalo Sabres, z enakim izidom so Boston Bruins ugnali New Jersey Devils.

Philadelphia Flyers so morali z 2:3 priznati premoč Anaheim Ducks, Pittsburgh Penguins so San Jose Sharks premagali s 3:2, Tampa Bay Lightning so visoko izgubili proti Colorado Avalanche (0:4), Montreal Canadiens so bili s 5:2 boljši od Arizona Coyotes, Minnesota Wild pa so Toronto Meaple Leafs premagali s 3:2.

Značke: nhl, kings, kopitar

Članki iz rubrike