Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 22.10.2016 21:34:48

Pirova zmaga! Jeseniško veselje z grenkim priokusom

Arsen Perić
Jeseničani kljub zmagi brez možnosti za napredovanje.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na turnirju drugega kroga celinskega pokala na Poljskem v drugi tekmi zmagali po podaljšku, a že ostali brez možnosti za napredovanje. Danes so v Tichyju premagali domače moštvo z 2:1 (0:0, 0:1, 1:0; 1:0).

Jeseničani so v petek izgubili prvo tekmo, s 4:1 jih je premagal madžarski Miskolc.

V Tychyju je v skupini C celinskega pokala tekmec jeseniških hokejistov še romunska ekipa Dunarea Galati. Z njo se bodo Sij Acroni Jesenice pomerile v nedeljo.


Napredoval bo le zmagovalec tekmovanja, ki se bo na novembrskem turnirju tretjega kroga pridružil prireditelju, italijanskemu Rittnu, beloruskemu Šahtarju iz Soligorska ter kazahstanskemu Beibarisu Atyrauju.

Jeseničani so se zavedali, da po petkovem porazu danes zanje šteje le zmaga. V prvem delu so bili domači boljši, zapravili pa so tudi kazenski strel, Žan Us je ubranil poskus Mateusza Bepierszcza. Gostje so imeli večkrat na ledu igralca več, česar pa niso izkoristili. Kazen je prišla ob koncu druge tretjine, ko so domači povedli.

V zadnji tretjini je prednost dveh igralcev več za Jesenice hitro izkoristil Martin Oraže. A še enega jeseniškega gola ni bilo, slovenska ekipa pa bi za ohranitev možnosti za napredovanje potrebovala zmago v rednem delu. Ta se je končal neodločeno 1:1, v podaljšku je nato sicer Marjan Manfreda že v 62. minuti poskrbel za zmago, ki pa Jeseničanom ne bo pomagala v boju za končno prvo mesto.

Po današnjem razpletu bosta o prvem mestu in uvrstitvi v nadaljnje tekmovanje odločala še neporaženi Miskolc, ki ima šest točk, ter Ticy (4) na zadnjem nedeljskem dvoboju. Jeseničani imajo dve točki, tako da je prvo mesto nedosegljivo.

Članki iz rubrike