mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 23.10.2016 17:47:33

Jeseničani razočarali

dc
Hokejisti Jesenic so turnir celinskega pokala v poljskem Tychyju končali z drugo zmago. Danes so v zadnjem krogu po kazenskih strelih premagali romunsko ekipo Dunarea Galati s 3:2 (1:1, 1:1, 0:0; 1:0).

Jeseničani so že pred današnjo tekmo zapravili možnosti za prvo mesto, ki edino vodi v nadaljevanje, njihova končna uvrstitev pa bo odvisna od razpleta zadnje tekme turnirja med domačim Tychyjem in madžarskim Miskolcem.
Slovenska ekipa je v soboto proti domačinom zmagala po podaljšku z 2:1, kar pa je bilo premalo, da bi lahko na koncu še prehitela madžarski Miskolc; ta je medsebojno tekmo v petek dobil s 4:1.

Zmagovalec se bo na novembrskem turnirju tretjega kroga pridružil prireditelju, italijanskemu Rittnu, beloruskemu Šahtarju iz Soligorska ter kazahstanskemu Beibarisu Atyrauju.



Danes so Jeseničani povedli v prvi tretjini po golu Mihe Brusa, a so Romuni tik pred odmorom izenačili. V drugi tretjini so povedli Romuni, Jeseničane je v igro z golom ob številni prednosti vrnil David Rodman. Ker se je tekma končala neodločeno, podaljšek pa ni prinesel odločitve, so izvajali kazenske strele, pri katerih je bil v glavni vlogi - ob obeh vratarjih, ki sta ubranila po dva strela (za Jesenice je tokrat branil Rok Stojanovič) - spet Rodman, saj je zadel dvakrat, njegov zadnji zadetek pa je tudi odločil zmagovalca.

Jeseničani bodo na turnirju osvojili drugo mesto, če bo Tychy v zadnji tekmi izgubil po rednem delu, sicer pa bodo tretji.

Značke: jesenice, tychy

Članki iz rubrike