GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

hu
hu
0 01.12.2016 09:19:53

Kopitar po porazu v derbiju: Enostavno nismo igrali dovolj dobro

vszi
Los Angeles Kings so v ligi NHL v noči na četrtek izgubili proti San Jose Sharks z 1:4.

Anže Kopitar je za kralje odigral 20 minut in poskusil z dvema streloma na gol. Edini zadetek za domače je dosegel Dustin Brown, ki je zadel za 1:3. Po tekmi je kapetan Kopitar priznal, da njegova ekipa enostavno ni igrala dovolj dobro.

Morski psi so se očitno v Staples Centru povsem udomačili, saj so v gosteh pri kraljih dobili šesto tekmo zapored, vključno s tremi v lanski končnici. Logan Couture je k zmagi prispeval dva gola in podajo, Ryan Carpenter je dosegel svoj prvi zadetek v NHL, hokejisti San Joseja pa so potrdili premoč nad kralji z visoko zmago.

Enkrat je zadel še Kevin Labanc, vratar Martin Jones pa je na kalifornijskem derbiju proti nekdanji ekipi ubranil 26 strelov. Morski psi so slavili še peto zmago na zadnjih šestih tekmah. "Vsakič, ko igramo proti Los Angelesu, moji fantje ne potrebujejo posebnih govorov. Motivacija je na višku. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma, in moji fantje vedno znajo odgovoriti na izziv," je dejal trener gostov Peter DeBoer.

"Že v prvi tretjini smo bili premalo agresivni. Oni so dosegli dva gola v slogu dva-na-ena, kar z naše strani vsekakor ni prava pot do zmage," je po za LA Kings Insider dejal kapetan kraljev Kopitar in se dotaknil tudi gledalcev v Staples Centru, ki so se zdeli precej anemični: "No, saj jim nismo dali razloga, da bi glasno navijali in napeto stiskali pesti. Na začetku so nas glasno spodbujali, a ko smo že v prvi tretjini zaostajali z 0:3, je ob takem izidu težko ostati navdušen."



Slovenski zvezdnik je po tekmi jasno in glasno priznal: "Enostavno nismo igrali dovolj dobro, da bi lahko zmagali." Kopitar je še dejal, da jih morski psi niso prav nič presenetili: "Ne, nič nas niso presenetili. Nanje smo se zelo dobro pripravili, ampak danes je šlo bolj za to, da smo mi igrali slabo, da mi nismo pokazali tistega, kar bi morali."

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri Arizona Coyotes. "Edina stvar, ki jo moramo res izboljšati, je, da odigramo vseh 60 minut tako, kot se spodobi. Danes prva tretjina res ni bila dobra. No, pa še to moramo popraviti, da bolje izkoristimo ponujene priložnosti," je pred naslednjo tekmo dejal Kopitar.

Na sporedu sta bili še dve tekmi; New York Islanders so v domači dvorani s 5:3 ugnali prvake lige NHL, Pittsburgh Penguins. Odločno so povedli s 3:0, nato pa je pingvinom uspelo izenačiti. Junak večera je bil Anders Lee, ki je 27 sekund pred koncem srečno premagal vratarja Matta Murrayja za vodstvo s 4:3. Nikolaj Kulemin je tri sekunde pozneje za končni izid 5:3 dodal gol v prazno mrežo.

Calgary Flames so v kanadskem obračunu s 3:0 ugnali Toronto Maple Leafs, vsi zadetki so padli v uvodni tretjini. Freddie Hamilton in Kris Versteeg sta se med strelce vpisala že v prvi minuti tekme, en gol je dodal Matt Stajan, vratar Chad Johnson pa je zbral 39 obramb.

Izidi
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5:3
Los Angeles Kings - San Jose Sharks      1:4
(Anže Kopitar 20 minut, 2 strela na gol za Los Angeles)
Calgary Flames - Toronto Maple Leafs     3:0
Značke: nhl, kopitar, kings

Članki iz rubrike