Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.12.2016 10:45:54

V Pittsburghu na svoj račun prišli predvsem gledalci

Reuters
Ljubitelji hokeja so v ligi NHL ponoči spremljali štiri tekme. Največ golov, kar 13, je padlo v Pittsburghu, kjer so domači igralci goste iz Kanade, Ottawa Senators, premagali z 8:5. Aktualni prvaki so tako prišli do šestnajste zmage v sezoni, tretje po vrsti.

Eden od junakov Pittsburgha je bil 24-letni Bryan Rust, ki je zabil tri gole za svoj prvi karierni hat-trick, med strelce se je vpisal tudi kapetan pingvinov Sidney Crosby, ki je vknjižil še 17. zadetek v tej sezoni za vodstvo na lestvici najboljših strelcev.

"Mislim, da niso pričakovali, da bom dosegel hat-trick," se je po koncu tekme pošalil Rust, ki je tekmo končal s štirimi točkami. Za tretji zadetek na tekmi je moral malce počakati, saj so ga sodniki priznali po ogledu posnetka. Ko so gol priznali, pa so navijači ledeno ploskev zasuli s kapami, torej po angleško hat.



Ottawa je sicer v 28. minuti vodila že s 4:2, a so pingvini pripravili sanjski preobrat ter v naslednjih 32 minutah nanizali šest golov. Zadela sta tudi Jevgenij Malkin in Phil Kessel, ki sta vsak vpisala še po asistenci. Med strelce sta se vpisala tudi Matt Cullen in Justin Schult. Sta pa trenerja posegla po menjavah vratarjev; pri domačih je Matt Murray zamenjal sila neučinkovitega Marc-Andrea Fleuryja, ki je dovolil štiri zadetke, pri gostih pa je Craiga Andersona, ki je zaustavil 36 strelov, prejel pa sedem zadetkov, nadomestil Mike Condon.

Columbus Blue Jackets je na domačem led s 4:1 nadigral Arizona Coyotes, medtem ko so hokejisti Washington Capitals na zmago nad Buffalo Sabres s 3:2 morali počakati na podaljšek. Tudi tekma v Boston, ki so jo domači Bruins dobili s 4:3 nad Florida Panthers, se ni končala po rednem delu.

Izidi
Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes      4:1
Washington Capitals - Buffalo Sabres         3:2 podaljšek
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators        8:5
Boston Bruins - Florida Panthers             4:3 podaljšek
Značke: nhl, pittsburgh

Članki iz rubrike