Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.12.2016 09:08:35

Otočani na kolena spravili tudi goreče mestne tekmece

New York Islanders
Reuters
Detroit Red Wings so v ligi NHL v gosteh po kazenskih strelih premagali Winnipeg Jets s 4:3. Tekmo je odločil Henrik Zetterberg, ekipa pa je ob tem nadoknadila dva gola zaostanka v rednem delu. V rednem delu so za Detroit zadeli Thomas Vanek, Tomaš Tatar in Anthony Mantha.

"Ko sem gledal soigralce, kako so zapravljali kazenske strele, sem si rekel, poskusil bom z nekoliko drugačnim strelom in uspelo mi je," je po tekmi dejal Zetterberg. Za Winnipeg so bili v rednem delu uspešni Andrew Copp, Dustin Byfuglien in Patrik Laine.

"V drugi in zadnji tretjini preprosto nismo igrali enako kot v prvi, ko smo si zagotovili vodstvo. To se ti proti tako dobri ekipi kot so Red Wings ne sme zgoditi. Vrnili se bodo v igro in prav to se je danes zgodilo," pa je dejal Laine.

V mestnem derbiju med New York Islanders in New York Rangers so se zmage s 4:2 veselili prvi. Otočani trenutno igrajo svoj najboljši hokej, v zadnjih petih tekmah so zmagali štirikrat. Gole za Islanders so prispevali Andrew Ladd, John Tavares, Jason Chimera in Scott Mayfield, medtem ko je vratar Jaroslav Halak ubranil 36 strelov.


"Igramo precej boljši hokej, a hkrati vemo, da to lahko delamo še boljše. Še veliko dela nas čaka pred Božičem, začenjamo šele drugo četrtino sezone," je po tekmi dejal Tavares. Za Rangers sta zadela Jimmy Vesey in Marc Staal.

Po dodatnem delu so se končale še tri tekme, Buffalo Sabres so po podaljšku s 4:3 premagali Edmonton Oilers, St. Louis Blues Montreal Canadiens s 3:2, z enakim izidom pa Philadelphia Flyers Florida Panthers.

V rednem delu so Dallas Stars z 1:2 klonili proti Calgary Flames, New Jersey Devils so bili s 3:2 boljši od Vancouver Canucks, Nashville Predators s 4:3 od Colorado Avalanche, Chicago Blackhawks pa so Arizona Coyotes odpravili z visokih 4:0.

Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki je v nedeljo po kazenskih strelih izgubilo proti Montrealu, bo znova na delu v noči na petek, ko v Staples Center prihaja ekipa Carolina Hurricanes.

Izidi
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers         4:3 (podaljšek)
New York Islanders - New York Rangers    4:2
St. Louis Blues - Montreal Canadiens     3:2 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Detroit Red Wings        3:4 (kazenski streli)
Dallas Stars - Calgary Flames            1:2
New Jersey Devils - Vancouver Canucks    3:2
Philadelphia Flyers - Florida Panthers   3:2 (podaljšek)
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4:3
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes     4:0
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike