GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

hu
hu
0 09.12.2016 08:25:21

Drugi zaporedni poraz Kraljev

Reuters
Los Angeles Kings so se po treh dneh tekmovalnega premora v ligi NHL spet vrnili na led in v razprodanem Staples Centru gostili hokejiste Carolina Hurricanes. Orkani so gledalcem pokvarili veselje in slavili zmago s 3:1. Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral dobrih 16 minut tekme, a ostal brez točke.

Edini zadetek za gostitelje je v zadnji tretjini po podajah Mariana Gaborika in Tylerja Toffolija dosegel Drew Doughty. Za goste, ki za razliko od kraljev niso bili spočiti, je dvakrat zadel Derek Ryan, vratar Cam Ward pa je zbral 21 obramb. "Danes je bil zame zagotovo večer, ki ga zlepa ne bom pozabil," je po zmagi dejal Ryan.

"Enostavno nismo igrali tako dobro, kot bi morali, še posebej na domačem ledu. Ne bi si smeli privoščiti dobiti zadetkov na tako lahek način. Tudi v zadnji tretjini, ko smo se po zaostanku z 0:3 zavedali, da moramo pokazati vse, kar znamo, nam ni šlo po načrtih," je po porazu, še 13. na 26 tekmah za kralje to sezono, dejal kapetan Kopitar.

"Resda smo zdaj imeli nekaj več počitka do današnje tekme, a to ne bi smelo negativno vplivati na nas. Res pa je, da se je na začetku tekme zdelo, da nismo bili pripravljeni na igro," je še dejal Kopitar za LA Kings Insider in pohvalil tekmece: "So zelo hitra ekipa, veliko drsajo in znajo pritisniti na tekmeca. Danes enostavno nismo bili dovolj dobri pri kreiranju priložnosti, nismo dovolj dobro držali ploščka in nasploh vstopali v njihovo cono."


Kopitar, ki je sicer z 12 podajami najboljši v ekipi v tej prvini igre, je tokrat izpustil lepo priložnost za dva pomembna mejnika v karieri. Le še dve podaji mu namreč manjkata do okroglih 700 v prvenstvu NHL. Manjka pa mu le še en zadetek, da bi se na večni lestvici strelcev kraljev na šestem mestu izenačil z legendarnim Waynom Gretzkyjem, ki je v dresu Los Angelesa zbral 245 golov.

Novo priložnost bo imel Kopitar že v noči s sobote na nedeljo po srednjeevropskem času, ko bodo kralji doma gostili Ottawa Senators.

Na preostalih tekmah so Boston Bruins doma z 2:4 klonili proti Colorado Avalanche, New York Islanders so s 3:2 ugnali St. Louis Blues, Philadelphia Flyers pa s 6:5 Edmonton Oilers. Zmagali so tudi Montreal Canadiens, najboljša ekipa lige NHL, ki so doma s 5:2 zanesljivo ugnali New Jersey Devils.

Kar dvakrat sta domači ekipi klonili z izidom 1:5; hokejisti Tampa Bay Lightning proti Vancouver Canucks ter Florida Panthers proti prvakom lige NHL, Pittsburgh Penguins. Dallas Stars so s 5:2 premagali Nashville Predators, Winnipeg Jets pa so z 1:2 izgubili v New Yorku na gostovanju pri rangerjih. Podaljšek je odločil tekmo v Glendalu med Arizona Coyotes in Calgary Flames; za zmago z 2:1 so bili uspešnejši gosti.

Izidi
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes    1:3
(Anže Kopitar: brez točke v 16:03 minute za LA)
Boston Bruins - Colorado Avalanche         2:4
New York Islanders - St. Louis Blues       3:2
Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers      6:5
Montreal Canadiens - New Jersey Devils     5:2
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks    1:5
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins     1:5
Winnipeg Jets - New York Rangers           1:2
Dallas Stars - Nashville Predators         5:2
Arizona Coyotes - Calgary Flames           1:2 (podaljšek)

Članki iz rubrike