Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

sta
sta
0 16.12.2016 22:22:06

Olimpija brez nabojev v Gradcu

alesfevezer.com
Hokejisti Olimpije so v zaostali tekmi 21. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z Gradcem z 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

V tej sezoni so Ljubljančani Gradčane dvakrat premagali doma po podaljšku, tokrat pa so se napotili v goste k ekipi, ki jo je do četrtka še vodil slovenski trener Ivo Jan. Menjava trenerja običajno prinese nekaj pozitivnih sprememb v ekipi, toda novi strateg Štajercev Doug Mason vsaj na začetku dvoboja še ni mogel potrditi tega pravila.

Olimpija je začela nekoliko bolje, imela več priložnosti, a je bila neučinkovita. Tudi ko je imela "power-play", kar je pravzaprav v tej sezoni za zmaje zelo redko prednost. Tudi tokrat je ostal neizkoriščen, tako kot na treh zadnjih tekmah, ko so imeli ljubljanski igralci aktiven izid in niso izkoristili prednosti igralca več na ledu, pa je nato prišla kazen.

Gradec sicer tudi ni izkoristil svoje prednosti, je pa zadel, ko je po strelu slovenskega reprezentanta Kena Ograjenška odbitek v mrežo porinil Rupert Strohmeier. Zadetek je prebudil domače hokejiste in maloštevilnim navijače. Naslednjo akcijo je vratar zmajev Jeff Frazee še ubranil, v 19. minuti pa ga je premagal še Brendon Nash.

Še ob koncu prvega dela so imeli gostje na voljo še eno številčno prednost, a tudi te po odmoru niso izkoristili. In domači so zatem izkoristili nepisano pravilo "kdor ne da, dobi." Za tretji gol je poskrbel Ograjenšek, ki je pridrsal pred vrata tekmecev in zadel za 3:0 ter praktično že takrat odločil tekmo.

Ljubljančani so se pozneje sicer trudili, a niso našli rešitve za preboj obrambe in za vratarja Sebastiana Dahma, ki je tako ohranil mrežo nedotaknjeno. Piko na i za Gradec in za prvo zmago pod novim trenerskim vodstvom pa je nato v 49. minuti postavil Oliver Setzinger.

Zmaje že čez dva dni čaka novo zahtevno gostovanje, podali se bodo na Češko v Znojmo.

Značke: olimpija, graz, ebel

Članki iz rubrike