Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
4 02.01.2017 15:15:42

Do včeraj brusil drsalke, čez noč zaigral v NHL. Nemogoče? Premislite še enkrat!

Nora zgodba o tem, kako je nastop med hokejsko elito dobil povsem običajen skrbnik opreme.

Moštvo Carolina Hurricanes se je na silvestrovo pripravljalo na obračun z moštvom Tampa Bay, ko je rezervni vratar Eddie lack nenadoma dobil visoko vročino. Seveda imajo ekipe na voljo še kar nekaj vratarjev v nižjih ligah, ki jih lahko kadarkoli pokličejo, a zaradi datuma in nenadnosti težav je bilo časa premalo. 

Kaj torej storiti? Eden od trenerjev se je domislil ekonoma, skrbnika opreme Jorgeja Alvesa. Kot dijak in študent je igral hokej, pri 37 letih je še vedno ljubiteljski vratar, včasih se za šalo obleče tudi na kakšnem treningu. Ko mu pač ni trab brusiti drsalk, zlagati dresov, vijačiti mask in podobnega. 

Je tak navdušenec, da je tudi mojster za poslikavo vratarskih čelad in da je vse svoje delo tudi tokrat. Le da je dobil še neverjetne dodatne zadolžitve. Ker ni bilo časa, je svojo minimalno pogodbo podpisal kar na telefon, od koder so jo poslali na sedež NHL. Nato pa je svojo ekipo kot poseben gost popeljal na igrišče in sedel na klop. 

Prvi vratar Cam Ward seveda ni potreboval zamenjace, Carolina je tekmo izgubila z 1.3, toda nekaj sekund pred koncem se je klub svojemu skrbniku vendarle želel dodatno zahvaliti. Poslali so ga na igrišče, poslali so ga med vratnici, vknjižil je NHL nastop in s temu mu bodo pripadle mnoge nadaljnje ugodnosti. 

Značke: carolina, vratar

Članki iz rubrike