reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

hu
hu
0 22.01.2017 09:48:11

Kralji morali priznati premoč otočanom

Moštvo lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo vknjižilo nov poraz. Tokrat je na gostovanju pri New York Islanders izgubilo z 2:4. Anže Kopitar je za Los Angeles vpisal podajo pri golu za 1:2, zadel je Jeff Carter. Drew Doughty je izenačil na 2:2, a so se nato domačini razigrali in zmagali.

Za New York so zadeli Jason Chimera, John Tavares in Anders Lee, ki je bil uspešen dvakrat.

Kralji so slabo začeli niz gostovanj, s porazom. Na drugi strani New York Islanders vse teče kot po maslu. Lee je zadel dvakrat ob igralcu več na ledu, moštvo pa je zabeležilo tretjo zaporedno zmago in četrto v zadnjih petih tekmah.

"Ostajamo pri naši preprosti igri, brez zapletanja. Prihajamo do strelov in smo precej bolj učinkoviti na ledu, kot smo bili v preteklosti. Ko pride do tega, bom naredil, kar je potrebno, da strel spremenim v zadetek," je po tekmi dejal strelec dveh golov Lee, ki je proti kraljem v tej sezoni na dveh tekmah dosegel že štiri gole.

Tavares je golu dodal še podajo, medtem ko je Jean-Francois Berube ustavil 34 strelov Los Angelesa proti svojemu golu, s čimer je prišel do svoje prve zmage na tretji tekmi sezone, ki jo je začel v vratih. Za New York, ki je zadnjeuvrščena ekipa na vzhodu, je Nick Leddy prispeval dve podaji.



Doughty, ki je izenačil na 2:2 in Los Angelesu vsaj malo povrnil upanje, je dosegel še podajo, a kljub temu so kralji izgubili že tretjo zaporedno tekmo. "Imeli smo nekaj zares dobrih priložnosti, a je bil Berube zmeraj na pravem mestu. Dobro, enih 15 strelov je bilo zanj prelahkih, a pet poskusov je neverjetno ustavil," je po tekmi dejal Doughty. Berubeja je sicer leta 2009 na naboru izbral prav Los Angeles, kjer je vratar pred selitvijo v New York ostal šest let.

Kralji bodo v noči na torek gostovali pri New York Rangers, mestni tekmeci Islanders pa v noči na ponedeljek gostijo Philadelphia Flyers.

Na sporedu je bilo sicer enajst tekem, tri so se končale po podaljšku. Tako so Dallas Stars po dodatnem delu s 3:4 klonili proti Washington Capitals, San Jose Sharks so bili s 3:2 boljši od Colorado Avalanche, Montreal Canadiens pa so z enakim izidom izgubili proti Buffalo Sabres. Toronto Maple Leafs so z 2:3 po kazenskih strelih izgubili proti Ottawa Senators, Winnipeg Jets pa so v rednem delu s 5:3 ugnali St. Louis Blues. Z enakim izidom so Minnesota Wild odpravili Anaheim Ducks, tudi tekma med Arizona Coyotes in Tampa Bay Lightning se je končala s 5:3 v korist gostiteljev.

Columbus Blue Jackets so Carolina Hurricanes premagali s 3:2, Philadelphia Flyers so morali z 1:4 priznati premoč New Jersey Devils, največ zadetkov pa so gledalci videli na tekmi med Calgary Flames in Edmonton Oilers, največ sicer v domači mreži, saj je Edmonton slavil s 7:3.

Izidi
Winnipeg Jets - St. Louis Blues             5:3
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators       2:3 (kazenski streli)
New York Islanders - Los Angeles Kings      4:2
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)
Dallas Stars - Washington Capitals          3:4 (podaljšek)
Minnesota Wild - Anaheim Ducks              5:3
San Jose Sharks - Colorado Avalanche        3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3:2
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres         2:3 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils     1:4
Arizona Coyotes - Tampa Bay Lightning       5:3
Calgary Flames - Edmonton Oilers            3:7
Značke: kings, hokej, kopitar

Članki iz rubrike