Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 27.01.2017 10:16:17

Gladka zmaga kraljev v Severni Karolini

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL gostovali v Raleighu pri Carolina Hurricanes in zmagali s 3:0, vsi zadetki so padli v zadnji tretjini oziroma zadnjih petih minutah. Kapetan kraljev Anže Kopitar se v 20 minutah in pol na ledu ni vpisal med strelce, bil pa je podajalec pri prvem golu, ki ga je dosegel Marian Gaborik.

Ob podaji je Kopitar na zadnji preizkušnji pred premorom za tekmo zvezd All-Star zbral še dva strela proti vratom tekmeca.

Najbolj se je pri Los Angelesu izkazal 34-letni vratar Peter Budaj, ki je zaustavil 22 strelov ter tako dosegel svoj peti "shutout" v sezoni in 16. v karieri. Poleg Gaborika je domačega vratarja Cama Warda v razmaku 38 sekund premagal še Trevor Lewis, končni izid pa je z golom v prazno mrežo zapečatil Kyle Clifford.

Za kralje, ki so deveti v zahodni konferenci, je bila to druga zaporedna zmaga, za gostitelje pa peti zaporedni poraz. "Obe ekipi sta imeli podobno tekmo. Naša igra z igralcem manj je bila res dobra. Obe ekipi sta se sicer izkazali v obrambnem delu igre," je po tekmi dejal trener Kalifornijcev Darryl Sutter.


Najboljša ekipa lige Washington Capitals je s 5:2 slavila v gosteh pri New Jersey Devils, Jevgenij Kuznjecov je zadel dvakrat za zmagovalce, Aleksander Ovečkin pa je prispeval gol in podajo. Columbus Blue Jackets, ki so drugi v vzhodnem delu lige, so izgubili v Nashvillu s 3:4, Craig Smith je zadel dvakrat za gostitelje.

Izgubili sta tudi tretja in četrta ekipa vzhoda, Pittsburgh Penguins in Montreal Canadiens. Pingvini so v Bostonu klonili s 3:4, Brad Marchand je dosegel dva gola za domače, Kanadčani pa so pri New York Islanders izgubili z 1:3. Andrew Ladd je bil dvakrat uspešen pri gostiteljih.

Minnesota Wild, najboljša ekipa zahodne konference, je s 5:1 odpravila St. Louis Blues, prvi mož tekme je bil Nino Niederreiter z golom in dvema podajama. Chicago Blackhawks, ki so najbližji Minnesotini zasledovalci, so s 3:5 izgubili proti Winnipeg Jets, Andrew Copp, Bryan Little in Patrik Laine so za zmagovalce prispevali po gol in podajo. Derbi vrha pacifiške skupine med San Jose Sharks in Edmonton Oilers so dobili slednji s 4:1. Andrej Sekera je bil z dvema zadetkoma najboljši pri gostih.

Na drugih tekmah so Philadelphia Flyers premagali Toronto Maple Leafs z 2:1, Ottawa Senators so po podaljšku z 2:3 izgubili proti Calgary Flames, Florida Panthers so prav tako po podaljšku premagali Tampa Bay Lightning z 2:1, Dallas Stars so tudi po zaslugi dveh golov Patricka Sharpa s 4:3 odpravili Buffalo Sabres (pri teh je Evander Kane zbral dva gola in podajo), druga najslabša ekipa lige Arizona Coyotes pa s 3:0 Vancouver Canucks.

Izidi
Carolina Hurricanes -Los Angeles Kings        0:3
(Anže Kopitar: 1 podaja in 2 strela na gol v 20:29 minute za LA)
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins           4:3
New Jersey Devils - Washington Capitals       2:5
New York Islanders - Montreal Canadiens       3:1
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs     2:1
Ottawa Senators - Calgary Flames              2:3 (podaljšek)
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning        2:1 (podaljšek)
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets   4:3
Minnesota Wild - St. Louis Blues              5:1
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets            3:5
Dallas Stars - Buffalo Sabres                 4:3
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks           3:0
San Jose Sharks - Edmonton Oilers             1:4
Značke: hokej, kings, kopitar, nhl

Članki iz rubrike