reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

hu
hu
0 02.02.2017 09:38:52

Kraljem najvišja zmaga večera

Visoko zmago so v noči na četrtek v ligi NHL vknjižili hokejisti Los Angeles Kings. V domačem Staples Centru so s kar 5:0 ugnali Colorado Avalanche. Anže Kopitar je prispeval podajo za 1:0, Jeff Carter je zadel dvakrat, po en gol pa so za kralje dodali še Dustin Brown, Marian Gaborik in Dwight King.

Prvi mož tekme Los Angelesa proti Coloradu je bil Jeff Carter, ki je zadel dvakrat, Peter Budaj pa je v vratih vknjižil šesto tekmo brez prejetega gola. Kralji so zmagali še četrtič zapored, Los Angeles pa je proti Coloradu zmagal šele prvič v zadnjih štirih poskusih. Budaj je ubranil 22 strelov in bil še 17-tič v karieri nepremagan. Čeprav je moral kar petkrat v svojo mrežo, je bil na drugi strani uspešen tudi vratar Colorada Spencer Martin, 21-letni golman je v svojem tretjem nastopu za ekipo ubranil 35 strelov.


Avalanche so sicer najslabša ekipa v ligi, izgubili so deveto tekmo zapored in skupno 19. od zadnjih 21. Kopitar je moral na kazensko klop, zdaj ima v sezoni že 18 kazenskih minut, kar je več kot vso prejšnjo sezono, ko je bil dobitnik Lady Byng Trophy, nagrade za najbolj poštenega in spoštljivega igralca, ki nagrado prejme za športno obnašanje ob hkrati dobri igri na ledu. Colorado zdaj v soboto gosti Winnipeg Jets, kralji se bodo isti dan merili v gosteh pri Philadelphia Flyers.

Na sporedu sta bili še dve tekmi. Prva ekipa po številu točk Washington Capitals je vknjižila novo zmago in bila s 5:3 boljša od moštva Boston Bruins. Washington vodi v ligi s 74 točkami. Za zmagovalce so zadeli T.J. Oshie (4. minuta), Nicklas Backstroem (14.), Aleks Ovečkin (40.), Brett Connolly (44.) in Jevgenij Kuznecov (56.). Za Boston sta bila uspešna Brad Marchand (19./23.) in David Krejci (59.). Še eno visoko zmago, prav tako so dosegli pet golov, so zabeležili tudi pri Calgary Flames, ki so bili s 5:1 boljši od Minnesota Wild.

Izidi
Washington Capitals - Boston Bruins    5:3
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 5:0
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)
Calgary Flames - Minnesota Wild        5:1
Značke: nhl, kopitar, kings, hokej

Članki iz rubrike