Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
0 04.02.2017 17:10:17

Življenjska drama hokejista Medveščaka

Alexandre Pouliot-Roberge
Šestindvajsetletni Kanadčan razkril svoje zdravstvene težave.

Član Medveščaka Yann Sauve je bil zadnjič na ledu lanskega 1. decembra. Od takrat je na seznamu poškodovanih, kar seveda ni nič neobičajnega, povrhu je imel že v preteklosti težave z bolečinami v rami. Prevladovalo je prepričanje, da so se tovrstne preglavice ponovile, toda igralec in klub sta uspešno skrivala pravi razlog odsotnosti. Do zdaj, ko se je 26-letni kanadski branilec odločil razkriti pravo zgodbo, razkril je svojo dramo. Bori se za življenje.

"Ko smo bili na gostovanju v Rusiji, sem na modih zaznal čudno bulico. Takoj sem odšel k klubskemu zdravniku, ki mi je rekel, da moram takoj po vrnitvi v Zagreb na pregled. Ultrazvok je potrdil zle slutnje, našli so mi dva tumorja," je za rds.ca povedal Yann Sauve.

Zdravniki so prišli do zaključka, da je edina rešitev nujna operacija odstranitve moda. Nesrečni hokejist zdaj kakopak potrebuje veliko podpore, ki mu jo nudijo klub, soigralci in tudi nekdanji soigralci, da o njegovih najbližjih seveda niti ne govorimo. "Poškodbe v hokeju so nekaj vsakdanjega, toda ko izveste, da eden od soigralcev ima raka, je to druga zgodba. Takšne vrste informacij ne pričakujemo, to je velik šok," se je odzval Francis Pare, ki se je nedavno iz Zagreba preselil v Švico.

Članki iz rubrike