klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

hu
hu
0 06.02.2017 09:00:32

Kralji brez možnosti proti vodilni ekipi lige

Reuters
Ekipa Washington Capitals je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma premagala Los Angeles Kings s 5:0; kapetan poražene gostujoče vrste Anže Kopitar je v slabih 21. minutah sprožil dva strela na vrata domačih, ki po deveti zmagi v nizu na svojem ledu vodijo v ligi. Kralji so končali niz petih zaporednih zmag.

Za vodilno moštvo NHL so zadeli Lars Eller, Marcus Johansson, Brett Connolly, T.J. Oshie in Justin Williams.

Vratar gostov Peter Budaj je dobil kar štiri golov iz prvih 15 strelov domačih in ga je v zadnji tretjini zamenjal Jeff Zatkoff. Eller je za 1:0 zadel že po treh minutah in 16 sekundah in s tem končal Budajevo serijo, saj mu doslej 147 minut in 21 sekund nihče ni dal gola.

"Imamo veliko samozavestnih igralcev, ki lahko dajejo gole, saj so že dolgo na visoki ravni. Prav to nam daje moč, da zmagujemo, ne glede na to, ali je začetek prvenstva, odločilne tekme ali pa dvoboji na izpadanje v končnici," je ocenil napadalec domačih Brett Connolly. "Washington zna zadeti. Imajo res veliko nabojev in če plošček ne kontroliraš dobro ter jim puščaš le malo prostora, jim daješ priložnosti, ki jih ne bodo zamudili. In danes so bili nevarni, ker smo jim puščali preveč prostora," je dejal obrambni igralec gostov Jake Muzzin.



V preostalih dveh sinočnjih srečanjih so igralci New York Rangers premagali Calgary Flames s 4:3, Montreal Canadiens so so doma po kazenskih strelih izgubili z Edmonton Oilers z 0:1.

V Montrealu je Cam Talbot ubranil tri kazenske strele domačih igralcev Maxa Paciorettyja, Aleksandra Radulova in Paula Byrona, Leon Draisaitl pa je nato z edinim zadetkom na tekmi odločil dvoboj. Talbot je ubranil vseh 22 poskusov domačih in je petič v sezoni ter šestnajstič v NHL zapustil led nepremagan.

Beljačan Michael Grabner je v zadnji tretjini tekme v Madison Square Gardnu zadel in podal, Henrik Lundqvist pa je zaustavil 29 poskusov tekmecev. Za domače so zadeli še k Nash, Chris Kreider in Jesper Fast.

Izidi
Washington Capitals - Los Angeles Kings  5:0
(Anže Kopitar dva strela v 20:50 min. za Los Angeles)
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers     0:1 (po kazenskih strelih
New York Rangers - Calgary Flames        4:3
Značke: nhl, kopitar, kings

Članki iz rubrike