Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

hu
hu
0 05.03.2017 09:45:19

Kralji so bili na pragu velikanskega preobrata. A zgolj na pragu ...

Reuters
Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL gostili Vancouver in izgubili s 3:4. Slovenski hokejist kraljev Anže Kopitar je prispeval prvi gol za svoje moštvo, ki je zaostajalo že z 0:4, na koncu pa se je povsem približalo. Preobrata pa le ni zmoglo, tako da je Vancouver končal niz štirih porazov.

Los Angeles je zelo slabo začel tekmo, saj je bilo v 33. minuti na semaforju že 0:4. Takoj zatem je zadel Kopitar, v zadnji tretjini pa še Trevor Lewis in Alec Martinez, slednji v 59. minuti. Pri zmagovalcih se je z dvema goloma izkazal Sven Baertschi, vratar Ryan Miller pa je zbral kar 41 obramb.

Pri zmagovalcih se je izkazal tudi novinec Nikolaj Goldobin, ki je šele prejšnji teden prišel iz San Joseja, v svoji prvi tekmi za novo moštvo pa je že zadel in pomagal Vancouvru do uspeha.

"Samo po statistiki smo bili res blizu, toda v resnici smo bili v prvih dveh tretjinah povsem zgubljeni. Daleč od naše igre in daleč od tega, da bi bili dobri," je bil po tekmi za ameriške medije samokritičen Kopitar, ki je na tretji zaporedni tekmi dosegel vsaj točko.

Tampa je Buffalo premagala po kazenskih strelih, potem ko je odločilnega dosegel Nikita Kučerov, ki je spretno ukanil vratarja tekmecev in plošček spravil v gol tako, da je nakazal udarec, potem pa plošček preprosto pustil, da je zdrsnil v gol med nogami Robina Lehnerja. "Ta gol bomo še velikokrat videli na internetu. Komaj čakam, da si pogledam. Na treningih to nenehno počne, nisem pa mislil, da bo kaj takega storil tudi na tekmi," je predrznost soigralca pohvalil Tyler Johnson.



Ottawa je tesno premagala Columbus, zmagoviti zadetek za 3:2 pa je dosegel Zack Smith, ko je imelo njegovo moštvo celo igralca manj na ledu. Smith je v tej sezoni na ta način dosegel že štiri gole, največ v ligi.

Dallas je po šestih neuspešnih tekmah v gosteh končno zmagal, tokrat so z 2:1 padli floridski panterji, odločilni gol je minuto in sedem sekund pred koncem dosegel John Klingberg.

Vratar Winnipega Connor Hellebuyck je bil blizu drugemu zaporednemu "shutoutu". Potem ko je v petek pri zmagi s 3:0 proti St. Louisu zbral 29 obramb, je bil proti Coloradu pri vodstvu s 6:0 nepremagan skoraj do konca. A pičlih 15 sekund pred iztekom tekme je dobil zadetek, ki je pokvaril njegovo statistiko 22 obramb.

Washington pa je podaljšal rekordni niz uspešnih tekem doma na 15. Odločil je podaljšek, zmagoviti gol za 2:1 proti Philadelphii pa je dosegel Nicklas Backstrom.

Izidi
Edmonton Oilers - Detroit Red Wings       4:3
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2:1 (podaljšek)
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks     3:4
Nashville Predators - Chicago Blackhawks  3:5
Boston Bruins - New Jersey Devils         3:2
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning      1:2 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Columbus Blue Jackets   3:2
Florida Panthers - Dallas Stars           1:2
New York Rangers - Montreal Canadiens     1:4
Winnipeg Jets - Colorado Avalanache       6:1
Značke: kopitar, nhl, hokej, kings

Članki iz rubrike