Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.03.2017 09:05:36

Los Angeles po podaljšku strl Nashville

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so davi v podaljšku premagali Nashville Predators s 3:2. Odločilni gol je v četrti minuti podaljška dosegel Jarome Ingla. Anže Kopitar svoje strelske statistike pri Los Angelesu danes ni popravil.

Pred tem so gostitelji dvakrat lovili zaostanek. Goste je v 17. minuti prvega dela v vodstvo popeljal Calle Jarnkrok, Ingla je poravnal v 26. minuti. V 42. minuti je Nasville spet vodil po golu Kevina Fiale, domačim pa je podaljšek v 51. minuti ob številčni prednosti na ledu zagotovil Marian Gaborik. Tekmo je nato z drugim golom na tekmi odločil Ingla.

"Super je, če se tako znajdeš v novi ekipi in vpelješ med fante. Seveda pa sem vesel, da sem dobil priložnost v ključnih trenutkih, ko enostavno skušaš priti do strela in odločiti tekmo," je po odločilnem golu med drugim povedal Ingla, ki se je ekipi iz Kalifornije pridružil 1. marca, pred tem pa je igral v Koloradu.

Los Angeles je trenutno v zahodni konferenci na devetem mestu, mesto in točko za St. Louisom in končnico. Po prostem dnevu bodo kralji nadaljevali serijo domačih tekem, a jih čaka izredno zahteven tekmec - vodilna ekipa lige Washington. Ekipa iz prestolnice pa je vsekakor ranljiva, kar je ponoči potrdil San Jose, ki je Washington ugnal s 4:2, odločilna pa sta bila zadnja gola Logana Coutura, obakrat z igralcem več na ledu.

Pozorno bodo v Los Angelesu spremljali tudi petkov nastop St. Louisa, ki bo doma gostil Anaheim in se po številu odigranih tekem izenačil s kralji.


Skupaj je bilo ponoči na sporedu kar 10 tekem. Nepričakovan poraz je v Tampi doživela Minnesota, vodilna ekipa zahoda. Tampa se je veselila zmage kar s 4:1, z dvema goloma in podajo pa je na tekmi izstopal Nikita Kučerov ter tako podaljšal upanje za nastop Tampe v končnici, a jo od osmega mesta še vedno ločijo štiri točke in moštva New York Islanders.

Tudi Islanders so ponoči zabeležili zmago, ko so na gostovanju s 4:3 v podaljšku ugnali Vancouver. Odločilni zadetek je v drugi minuti dodatnega dela igre dosegel Andrew Ladd, pred tem pa je vse kazalo na zmago domačih, v 40. minuti pa je za podaljšek izenačili Brock Nelson (40.).

Po podaljšku je slavila tudi Ottawa, ki je bila s 3:2 boljša od Arizone. Tekmo je odločil Erik Karlsson, ki je že v rednem delu dosegel izenačujoči gol za 2:2 in bil podajalec pri prvem dolu svoje ekipe.

Pomembni točki je v Chicagu osvojil tudi Anaheim, edini gol na tekmi, ki se je končala z nogometnih 1:0, pa je v 38. minuti dosegel Corey Perry.

Ostali izidi: Carolina Hurricanes - New York Rangers 4:3, Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 4:2, Calgary Flames - Montreal Canadiens 5:0 in Colorado Avalanche - New Jersey Devils 3:2.

Izidi
Los Angeles Kings - Nashville Predators     3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - New York Rangers      4:3
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers   4:2
Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild        4:1
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks          0:1
Arizona Coyotes - Ottawa Senators           2:3 (podaljšek)
Calgary Flames - Montreal Canadiens         5:0
Colorado Avalanche - New Jersey Devils      3:2
Vancouver Canucks - New York Islanders      3:4 (podaljšek)
San Jose Sharks - Washington Capitals       4:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike