Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 13.03.2017 08:52:05

Chicago ugnal Minnesoto, kanadski obračun Montrealu

Reuters
V dvoboju vodilnih ekip zahodne skupine lige NHL so hokejisti Chicago Blackhawks na domačem ledu s 4:2 ugnali Minnesoto Wild, medtem ko je kanadski obračun pripadel Montreal Canadiens, ki je v gosteh premagal Edmonton Oilers s 4:1. V noči na ponedeljek so bile v najmočnejši hokejski ligi na sporedu še tri tekme.

New York Rangers je bil v gosteh s 4:1 boljši od Detroit Red Wings, na domačem ledu pa sta do prepričljivih zmag prišla Anaheim Ducks, ki je s 5:2 ugnal do zdaj najbolj uspešno ekipo letošnje lige NHL Washington Capitals, San Jose Sharks pa je s 5:1 premagal Dallas Stars.

V noči na ponedeljek je bilo še najbolj razburljivo v Chicagu, kjer Patrick Kane in Artemi Panarin že po 5. minutah igre domačo ekipo popeljala do vodstva z 2:0. Erik Staal je do konca uvodne tretjine goste vrnil v igro, v drugi tretjini pa je za Chicago v polno zadel Trevor van Riemsdyk. Takoj na začetku zadnje tretjini je Mikael Granlund znižal izid na 2:3, hokejisti Minnesote, sicer vodilne ekipe zahodne skupine, so močno pritiskali proti vratom Coreyja Crawforda, ki si je z 42 obrambami prislužil naziv igralca tekme, zmago Chicaga, ki je zdaj le točko za Minnesoto pa je v 54. minuti potrdil Marian Hossa.

Milan Lucic je v peti minuti druge tretjine dosegel prvi zadetek na tekmi v kanadskem obračunu, nato pa sta mreži do 54. minuti ostali nedotaknjeni. V zadnjih šestih minutah pa so domačini doživeli pravi mrk v režijo gostov iz Montreala. Zanje sta bila usodna predvsem Paul Byron in Max Pacioretty, ki sta po dvakrat premagala Cama Talbota.



V manjši krizi, ki pa zanje ni usodna, so hokejisti Washingtona, saj so v Anaheimu izgubili še četrtič zaporedoma. Navkljub temu imajo še vedno najboljši izkupiček v ligi NHL. V Anaheimu je bil zanje usoden predvsem Corey Perry, ki je v prvi polovici druge tretjine dvakrat zaporedoma premagal Bradena Holtbyja, nato pa je 28 sekund po drugem zadetku Perryja v polno zadel še Rickard Rakell.

New York Rangers je imel lahko delo na gostovanju v Detroitu, kjer se je z dvema goloma izkazal Ryan McDonagh, do najvišje zmage v noči na ponedeljek pa je prišel San Jose, za katerega je prav tako dva gola dosegel Joe Pavelski.

Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar bo v noči na torek z Los Angeles Kings igral pomembno tekmo v St. Louisu, ki ima v boju za osmo mesto tri točke več.

Izidi
Edmonton Oilers - Montreal Canadiens      1:4
Detroit Red Wings - New York Rangers      1:4
Anaheim Ducks - Washington Capitals       5:2
San Jose Sharks - Dallas Stars            5:1
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild       4:2
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike