Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 25.03.2017 09:58:39

Pingvini doma pokleknili po kazenskih strelih

Hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so si že pred časom zagotovili nastop v končnici severnoameriške lige NHL, so v domači dvorani po kazenskih strelih s 3:4 klonili proti New York Islanders, ki se na vzhodu še borijo za nastop v nadaljevanju prvenstva. Junak zmage nad drugo najboljšo ekipo prvenstva NHL je bil z golom John Tavares.

Za otočane, pri katerih je blestel tudi vratar Jaroslav Halak, je bila zmaga nad pingvini zelo pomembna, saj so z njo prišli do dveh pomembnih točk v boju za končnico NHL. Ta čas so na osmem mestu vzhodne konference.

Dallas Stars so s 6:1 povozili tretjo ekipo zahoda San Jose Sharks. Adam Cracknell je za ekipo iz Teksasa dosegel hat-trick, svojega prvega v sedmih sezonah v NHL, in pomagal morskim psom prizadejati peti zaporedni poraz. Hokejisti San Joseja si po novem porazu zdaj delijo prvo mesto v pacifiški skupini skupaj z Anaheimom, ki je tokrat premagal Winnipeg Jets s 3:1.


Šele podaljšek je odločil tekmo v Detroitu, kjer so se zmage z 2:1 v domovanju Red Wings veselili hokejisti Tampe, s čimer so ohranili upanje na končnico vzhodne konference. Odločilni zadetek je dosegel Moskovčan Nikita Kučerov, eden najboljših strelcev v ligi, ki je spretno preusmeril podajo Braydena Pointa po treh minutah in pol igre v podaljšku.

Z zmago se je ekipa Tampa Bay Lightning na vsega točko približala Boston Bruins in New York Islanders v boju za zadnje mesto na vzhodu, ki še vodi v nadaljevanje lige NHL. "On je res pravi strelec. Dandanes si vsak želi le podajati. A za nekatere igralce v ligi imajo ploščki oči in najdejo tudi pot v mrežo. On je eden od njih in ima res dober nos za zadetke. In kadar je ob tem še strelsko nastrojen, gredo ploščki v gol," je po tekmi dejal trener Tampe Jon Cooper.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo novo tekmo in upanje na končnico odigrali že v noči na nedeljo po srednjeevropskem času, ko v goste prihajajo New York Rangers.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike