volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 22.04.2017 08:00:30

Zmagi za Washington in Boston

Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL je obe tekmi večera odločil šele podaljšek. Washington Capitals so na peti tekmi prvega kroga končnice vzhodne konference z golom Justina Williams strli odpor Toronto Maple Leafs in povedli s 3:2 v zmagah. Boston Bruins pa so po dveh podaljških z 2:1 premagali Ottawa Senators, a vseeno v zmagah še vodijo s 3:2.

Sean Kuraly je v Ottawi dosegel svoja prva zadetka v ligi NHL, od tega enega v drugem podaljšku, ki je kosmatincem po zaostanku z 1:3 v zmagah pomagal ostati v igri v boju za Stanleyjev pokal. Senatorji bodo imeli sicer že v nedeljo novo priložnost, da se uvrstijo v drugi krog, saj v boju na štiri zmage še vodijo s 3:2.

"Imel sem precej sreče, a uspelo mi je plošček spraviti v vrata. Ponavadi nimaš veliko takšnih priložnosti, vesel sem, da se je plošček srečno odbil od moje palice in končal v mreži," je po tekmi dejal Kuraly. Med strelce se je za Boston vpisal še David Pastrnak, za gostitelje pa sta zadela Mark Stone in Jean-Gabriel Pageau. Vratar Bostona Tuukka Rask je zbral 41 obramb, Craig Anderson pa je za Ottawo ubranil 36 strelov.


Junak podaljška v Washingtonu pa je bil Justin Williams, ki je že po 64 sekundah dodatne igre zadel za zmago prestolnikov, s katero so v boju na štiri zmage povedli s 3:2. "V karieri doslej nisem dosegel veliko pomembnih golov. Kaj lahko rečem ob tem, spet sem bil ob pravem času na pravem mestu," je z rameni skomignil Williams, ki je po podaji Jevgenija Kuznjecova z močnim strelom premagal vratarja Frederika Andersena.

"Le en strel je bil dovolj in imamo vodstvo v končnici. Zdaj gremo v Toronto in skušali bomo dvoboj dobiti v gosteh," je o Williamsu dejal zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin.



Izidi: - vzhod: Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 2:1 (podaljšek) - Washington v zmagah vodi s 3:2; Ottawa Senators - Boston Bruins 2:3 (2 podaljška) - Boston v zmagah vodi s 3:2;
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike