nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 14.02.2023 11:40:31

Kopitarjevi Kralji do nove visoke zmage

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v domači dvorani Crypto.com zabeležili visoko zmago. Tokrat so s 5:2 odpravili Buffalo Sabres. Še naprej ostaja vroč Adrian Kempe, ki je za kralje na zadnjih treh tekmah dosegel sedem golov, skupno pa 27 to sezono.

Viktor Arvidsson je k zmagi prispeval zadetek in dve podaji, Phillip Danault tri podaje, Pheonix Copley pa je zaustavil 27 strelov.

"Očitno nam je 11-dnevni premor okoli tekme zvezd dobro del, saj smo še drugič zmagali. Ne le, da zadevamo, tudi v obrambi dobro igramo. Zdaj moramo takšno igro prenesti tudi na naslednje tekme," je po zmagi za LA Kings Insider dejal Danault.

Kopitar je na ledu preživel 18:43 minute in v tem času sprožil tri strele proti vratom tekmeca.

Kempe, ki je v soboto dosegel poker golov pri zmagi s 6:0 nad Pittsburgh Penguins, je po uvodni tretjini brez golov zadel za vodstvo kraljev z 1:0 sredi druge tretjine. S tem je postal tretji igralec v zgodovini kluba, ki je dosegel pet zaporednih zadetkov za ekipo. Pred njim je to uspelo Tomasu Sandstromu (novembra 1990) in Lucu Robitaillu (februarja 1992).

Poleg Arvidssona in Kempeja so se med strelce vpisali še Artur Kalijev ter branilca Matt Roy in Sean Walker.


"Najprej dve zmagi. Veseli smo, da smo dali točke v banko, vendar danes nismo igrali tako dobro, kot bi si želel. Vem, da bi morali ceniti in uživati v zmagah, vendar nocoj nisem bil preveč navdušen nad predstavo naše ekipe. Redko se zgodi, da pridem in kritiziram zmago, a nocoj je ta večer," pa je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan in pri tem spomnil na preveč lahko izgubljenih ploščkov.

Naslednja tekma kralje, ki so po premoru za tekmo zvezd All-Star dosegli še drugo zmago, čaka v soboto, ko bodo gostovali pri mestnem tekmecu Anaheim Ducks. Za zdaj so na četrtem mestu zahodne konference z istim točkovnim izkupičkom (67 točk), a dvema tekmama več kot Winnipeg Jets na tretjem mestu.

Na vrhu zahoda so Dallas Stars (70) pred Vegas Golden Knights (68).

V kanadskem dvoboju so Ottawa Senators po podaljšku premagali Calgary Flames s 4:3, odločilni gol pa je dosegel Nemec v severnoameriški ligi NHL. Pri domači zmagi s 4:3 po podaljšku v ponedeljek (po lokalnem času) Tim Stützle. Komaj 21-letni napadalec je sodeloval tudi pri vseh treh drugih golih senatorjev, ki so v zadnjih dveh minutah rednega dela nadoknadili zaostanek 1:3.

Kazenski streli so odločili tekmo Minnesota Wild - Florida Panthers. Spretnejši so bili panterji, ki jim je zmago v gosteh z 2:1 prinesel Aleksander Barkov. Hokejisti Arizona Coyotes so s 4:2 zmagali v Nashvillu pri Predators, dva gola je za goste dosegel Lawson Crouse.

Detroit Red Wings se iz olimpijskega Vancouvra vračajo z lepo popotnico, saj so tamkajšnje Canucks v dvorani Rogers premagali kar s 6:1. Dylan Larkin je dosegel dva gola v uvodni tretjini, vratar Ville Husso pa je zaustavil 29 strelov.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike