nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 11.03.2023 11:14:43

Gibson do rekordnega števila obramb za Anaheim

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na soboto igrali le dve tekmi. Florida je premagala Chicago po podaljšku s 4:3, Calgary pa je doma izgubil z Anaheimom z 1:3. Klub slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja Los Angeles bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, tekmec bo Nashville.

Florida je bila blizu zmage že v rednem delu, a je za Chicago Cole Guttman izenačil 45 sekund pred koncem in izsilil podaljšek. V tem pa je zmaga vendarle ostala doma, saj je Brandon Montour v tretji minuti dodatnega dela postavil končnih 4:3.

Pred tem so domači sicer vse svoje zadetke dosegli v zadnji tretjini, Matthew Tkachuk je bil podajalec pri vseh treh, zadeli pa so Eetu Luostarinen, Sam Bennett in Sam Reinhart.


Anaheim je v gosteh premagal Calgary s 3:1, eden od junakov tekme je bil tudi vratar John Gibson. Ne le zaradi 36 obramb na dvoboju, pač pa zaradi skupnega števila obramb. Zdaj je v karieri pri številki 11.837, s tem pa je presegel dosedanjega klubskega rekorderja Guya Heberta.

"Šele po tekmi so mi povedali za to. Lepo je biti v isti kategoriji kot ti fantje. Zame je to čast, upam, da bom lahko nadaljeval v tem slogu," je dosežek pospremil vratar Gibson. Max Comtois je za zmagovalce prispeval gol in podajo, zadela pa sta še Brett Leason in Derek Grant.

Vodstvo lige pa je na spletni strani sporočilo, da so v Philadelphii v petek odpustili direktorja kluba Chucka Fletcherja. Na tem položaju je bil pet let, Philadelphia je trenutno šele na sedmem mestu metropolitanske skupine.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike