nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 13.10.2023 20:28:02

Celjski krst opravili z odliko! Celinski pokal odprli z visoko zmago

HK Zemgale
Hokejisti ekipe RTS Pellet Celje so danes v latvijski Jelgavi začeli nastope v celinskem pokalu. Celjani prvič igrajo v tem mednarodnem klubskem tekmovanju, na današnji uvodni tekmi turnirja pa so premagali belgijski Liege Bulldogs z 9:3 (2:1, 2:2, 5:0). V skupini sta še Zemgale Jelagava in romunski Brasov, v nadaljevanje vodi le prvo mesto.

Celinski pokal je po kakovosti drugo najmočnejše takšno tekmovanje v Evropi za ligo prvakov. V sezoni 2022/23 je v tem pokalu zmagala slovaška Nitra.

Celjani so danes doživeli drugi prvenec v klubski zgodovini. Potem ko so postali novi člani drugega najmočnejšega regionalnega tekmovanja, alpske lige, se zdaj prvič merijo še na evropskem klubskem tekmovanju. Nastop so si priborili kot prvouvrščena ekipa rednega dela v prejšnji sezoni državnega prvenstva.

V Latviji Celjani igrajo na turnirju 2. kroga v skupini C. Iz te skupine vodi v nadaljevanje tekmovanja le prvo mesto, podobno velja za skupino D, ki igra v Beogradu (Crvena zvezda, Sokol Kijev, Ferencvaros in Kaunas).

Zmagovalca skupin C in D se bosta uvrstila na turnirja 3. kroga, ki bosta med 17. in 19. novembrom. Zmagovalec celjske skupine v Latviji se bo v skupini E v Grenoblu pridružil britanskemu Cardiffu, kazahstanskemu Nomadu in francoskemu klubu Bruleurs De Loups, zmagovalec beograjske skupine pa bo šel v Cortino d'Ampezzo v skupino F, kjer so že danski Herning, poljske Katovice in celjski tekmec iz lige AHL Cortina.



Zadnje dejanje celinskega pokala v sezoni 2023/24 pa bo zaključni turnir med 12. in 14. januarjem 2024. Prizorišče še ni določeno, nanj pa se bosta uvrstili po prvi dve ekipi iz skupin E in F.

Celjani so se danes pomerili z ekipo Liege Bulldogs. Celjski vratar Jaka Gajšek je sicer prvič klonil v 15. minuti, a so Celjani hitro odgovorili, za 1:1 je 17. poskrbel Luka Kalan. Le dobro minuto pozneje pa je Jure Sotlar zadel še za vodstvo po prvi tretjini. Liege je na začetku drugega dela izenačil ob "power playu", a je nato Mikus Mintautiskis spet povedel Celjane v vodstvo. Sledil je še en zadetek Belgijcev z igralcem več, tudi tokrat pa so Celjani imeli odgovor, 12 sekund pred koncem tretjine je bil spet uspešen Sotlar.

Zadnja tretjina je bila popolnoma celjska, saj so Belgijci komajda prišli pred njihova vrata. Sotlar je v 45. minuti zadel še tretjič na tekmi, tokrat celo z igralcem manj, do konca pa so Celjani napolnili mrežo tekmecev. Najprej sta drugič na tekmi zadela še Kalan in Mintautiskis, en zadetek je dodal še Gal Sodja Zalokar, v 58. minuti pa zadnjega Bruno Kuret.

V soboto ekipo RST Pellet Celje ob 14.30 čaka tekma s Corono Brasov, v nedeljo pa sledi še tekma z domačinom Jelgavo ob 18. uri.

Članki iz rubrike