sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

bk
bk
0 26.11.2014 14:21:23

Mladi risi zavzeli deželo hokeja

Grega Wernig
Pretekli teden se je naša mlada izbrana vrsta do 18 let dokazovala v Kanadi.

Mladoletni risi so se iz dežele javorovih listov že vrnili in to v družbi pokala, ki ga prejme zmagovalec. Slovenci so prepričljivo zmagali na turnirju, ki nosi ime po legendarnemu hokejistu Glenu Murrayju, izkazali so se tako ekipno kot tudi posamično, saj so petim nasprotnikom skupaj zabili kar 50 zadetkov, prejeli pa so jih le osem.

REPREZENTANCA U-18

Vratarji: Urban Avsenik (VSV Beljak), Tilen Spreitzer, Andraž Zibelnik (oba Olimpija mladi)
Branilci: Miha Mercina, Nik Grahut (oba Celje), Žan Kuzman, Nik Petek (oba Maribor), Jakob Jugovic, Aljaž Pangerc (oba Triglav), Nejc Pančur (MK Bled)
Napadalci: Žan Jezovšek (Celje), Nik Rekar, Rok Kapel, Gašper Glavič (vsi Jesenice mladi) , Janez Orehek (Slavija junior), Patrick Matičič (Olimpija mladi), Žan Markič (Triglav), Krištof Potočnik, Matevž Ban (vsi Triglav), Luka Ulamec (MK Bled), Jan Drozg (Maribor), Blaž Tomaževič (VSV Beljak)

V skupinskem delu so izbranci trenerske dvojice Rok RojšekMitja Kern postopoma dvigovali formo. Najprej so s 6:2 ugnali ekipo Park View Panthers, v drugem obračunu so bili s 7:1 boljši od Forest Heights Falcons, za konec pa so vzeli skalp še moštvu Par en Bas, ki so ga ugnali s 13:1.

Pomagal tudi Pahor 

Pri odhodu v Kanado je na pomoč s finančnim vložkom priskočil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je z dobrodelnim deseturnim drsanjem in dobrodelno dražbo marca zbral kar nekaj sredstev, ki jo je naša mlada četa porabila za stroške poti.

V polfinalu so jim nasproti stali hokejisti ekipe Bridgetown Trojans, ki pa niso imeli prav nobenih možnosti proti slovenskih oklepnikom. Ti so zabili kar 17 golov in prišli do najvišje zmage na turnirju. Za konec je bila finalna tekma še najbolj napeta, pa čeprav jo je Slovenija zmagala s 7:4.

Risi do 18 leta starosti pa še čakajo na glavni dogodek v sezoni. Sredi aprila jih namreč čaka svetovno prvenstvo divizije 1, skupina B, pred domačimi navijači. Za preboj v višji razred svetovnega hokeja se bodo od 12. do 18. aprila borili v Mariboru.

IZIDI 
Skupinski del
Slovenija - Park View Panthers 6:2
Slovenija - Forest Heights Falcons 7:1
Slovenija - Par en Bas 13:1

Polfinale: Slovenija - Bridgetown Trojans 17:0

Finale: Slovenija - J.L. Islley 7:4

Članki iz rubrike