zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

bk
bk
0 17.12.2014 20:09:44

Velika točka mladih risov

HZS
Na tretji tekmi SP divizije 1A je mlada slovenska reprezentanca proti velikim favoritom Norvežanom izgubila po loteriji.

Risi do 20 let so danes odigrali tretjo tekmo na SP, ki ta teden poteka v Asiagu. Po porazoma proti Belorusiji in Latviji je danes četa Gorazda Drinovca prišla do prve točke, ki so jo iztržili ob porazu po kazenskih strelih proti izredno močnim Norvežanom.

Slovenska četa se je danes izkazala z zelo disciplinirano igro, veliki favoriti v tem boju, kot tudi za napredovanje v elitno skupino hokeja v tej starostni kategoriji (iz elite so lani Norvežani izpadli), so imeli velike težave pri zaključevanju akcij, saj so naleteli na danes izvrstnega Žana Usa, ki je na koncu zbral 37 obramb.

Ta je moral vseeno priznati premoč tekmeca, ki je v power playu v 31. minuti povedel, a vse do zadnje minute se izid nato ni spremenil. Takrat je Drinovec vzel čas za odmor, iz vrat potegnil Usa in ga nadomestil s šestim napadalcem. Tveganje se je izplačalo, risi so pritisnili na gol Norvežanov, po strelu Nika Pema je odbit plošček prišel do Miha Logarja, ki je s strelom iz prve zadel za izenačenje in Sloveniji zagotovil prvo točko na prvenstvu.

Ker tudi podaljšek ni odločil o zmagovalcu, je odločala loterija. Dovolj so bile tri serije, v katerih so Norvežani dvakrat premagali Usa, norveškega čuvaja mreže pa je v loteriji uspel ugnati le Nik Simšič.



Mladi risi, katerih cilj je obstanek v tej skupini, ob ugodnem razpletu pa lahko posežejo po kolajni, bodo v četrtek ob 13. uri palice prekrižali z Avstrijci, ki so na večerni tekmi po podaljšku izgubili proti Italijanom.

Norveška - Slovenija 2:1 (0:0, 1:0, 0:1; 0:0)
– kazenski streli

Asiago - Dvorana Pala Hodergart. 400 gledalcev. Sodniki: Hicks (Velika Britanija), Cristeli (Italija) in Haurum (Danska).
Strelca: 1:0 Overgaard (Norstebo, Hestnes, 31., PP1), 1:1 Logar (Hadžič, Pem., 60.)
Kazenski streli: 2:1 (Hoff in Soberg za Norveško, Simšič za Slovenijo).
Kazenske minute: Norveška 12, Slovenija 6.
SLOVENIJA: Us, Trelc; Čepon, A. Jeklič, Kalan, Pem, Hadžič; Kraigher, Logar, Ograjenšek, Simšič, Jezovšek; Zorko, Kompolšek, Grošelj, Unuk, Vinčec; Lampič, M. Jeklič, Glavič, Maver, Potočnik

Članki iz rubrike