gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
0 20.12.2014 22:20:33

Hokejisti ponovili vajo

Arsen Perić
Slovenska hokejska reprezentanca je v prijateljski tekmi v Angletu premagala Francijo s 6:2 (1:1, 2:0, 3:1). Slovenci so bili boljši že na petkovi prvi tekmi v Bordeauxu s 4:0.

Slovenska izbrana vrsta je uspešno končala mini turnejo v Franciji. S pomlajeno in spremenjeno zasedbo, v kateri ni bilo precej standardnih igralcev, je dosegla dve zmagi (4:0 in 6:2) ter tako uspešno končala koledarsko leto v sezoni, ko jo maja čaka nov nastop na elitnem svetovnem prvenstvu.

Ker v tem terminu ne prekinjajo vseh tekmovanj po Evropi, je imel selektor Matjaž Kopitar na voljo precej spremenjeno zasedbo od tiste, ki je pred šestimi tedni dobila domači turni v Ljubljani. A tudi Francozi niso bili v najmočnejši postavi, v obračunih takšnih mešanih zasedb pa so na koncu lahko bolj zadovoljni gostje, ki so dosegli dve lepi zmagi.

Potem ko so v Bordeauxu zmagali gladko in je Andrej Hočevar ohranil mrežo nedotaknjeno, so se danes v Angletu hokejisti pomerili še na drugi tekmi. Začetek je bil dober za domače, saj je Matthieu Briand izkoristil prvo številčno prednost v četrti minuti. Toda slovenski odgovor je bil hiter, strelec izenačujočega gola pa Anže Kuralt.

Slovenci so v nadaljevanju tekme prevzemali pobudo, predvsem prvi napad Tičar-Jeglič-Sabolič (Žiga Jeglič in Rok Tičar sta zaradi obveznosti v ligi KHL na prejšnji akciji manjkala) pa je povzročal sive lase Francozom in vratarju Ronanu Quenemerju. Jeglič je zadel za vodstvo sredi tekme, Sabolič pa po hitrem protinapadu v 39. minuti za 3:1.

SLOVENSKA REPREZENTANCA

Vratarja: Andrej Hočevar, Tilen Spreitzer
Branilci: Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Gašpr Sušanj, Jurij Repe, Gašper Cerkovnik
Napadalci: Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, David Rodman, Tomaž Razingar, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Jaka Ankerst, Luka Bašič, Tadej Čimžar, Rok Snoj


Ko je isti igralec že v 27. sekundi zadnje tretjine poskrbel že za 4:1, je bilo jasno, da bodo Francozi težko iztržili ugoden izid. Slovenci so bili boljši in so brez težav zadrževali naskok, sredi zadnje tretjine pa so nov protinapad kronali še s petim zadetkom, spet je bil spreten Jeglič.

Živčni gostitelji so nato skušali potek tekme spremeniti še s pestmi, v zadnjih minutah so tako zaradi obračunavanj imeli veliko dela še sodniki, nazadnje pa so domačini nekaj minut pred koncem dosegli drugi gol. Vseeno pa so zadnjo besedo imeli Slovenci, saj je Blaž Gregorc z močnim strelom od daleč postavil piko na i za končnih 6:2.

V zadnjih minutah tekme je selektor Kopitar med vratnici poslal tudi mladega Tilna Spreitzerja, ki je tako pri komaj 17 letih doživel ognjeni krst na članski reprezentančni tekmi.


Francija - Slovenija 2:6 (1:1, 0:2, 1:3)

Anglet - Dvorana Barre. 600 gledalcev. Glavna sodnika: Barcelo in Garbay. Linijska sodnika: Dehaen in Pointel (vsi Francija).
Strelci: 1:0 Briand (Baazzi, Dusseau, 5.), 1:1 Kuralt (Ograjenšek, Goličič, 5.), 1:2 Jeglič (Tavželj, Tičar, 29.), 1:3 Sabolič (39.), 1:4 Sabolič (Tičar, 41.), 1:5 Jeglič (Tičar, Repe, 52.), 2:5 Fauchon (Terrier, 57.), 2:6 Gregorc (Cerkovnik, Goličič, 59.).
Kazenske minute: Francija 34 + 10 +20 (Gutierrez) +20 (Moisand), Slovenija 40 + 10 +20 (Vidmar) +20 (Pavlin).

Članki iz rubrike