oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 24.04.2015 09:00:22

Robert Kristan: Z razlogom se lahko bojijo

Nikola Miljković
Slovenska hobotnica številka 1 bo bržčas tudi v Ostravi Robert Kristan. Je najbolj izkušeni vratar, ki še nikoli ni manjkal, ko so risi igrali med elito.

Naši oklepniki so se po prostem sredinem popoldnevu in nato še četrtkovem dopoldnevu včeraj popoldne znova zbrali v Tivoliju. Priprave so na vrhuncu, v ponedeljek se bo naša četa poslovila od Slovenije, naslednjič se bomo z risi srečali v Ostravi.

905-39-kristan OBREZ nm
Nikola Miljković

Do prve tekme Slovenije je še osem noči, prvi na meniju so Belorusi. "Gre za vsaj na papirju malce lažjega tekmeca, to srečanje bo seveda zelo pomembno, nekako pričakujemo, da bomo za obstanek rabili najmanj dve zmagi," je dejal Lix, ki je prepričan, da s to reprezentanco, za katero pravi, da je najmočnejša kot katerekoli prejšnje, ki so igrale med elito, lahko presenetijo tudi koga, ki je večji favorit na papirju. "Da smo tako močni, je velik plus. S tem si tudi dajemo večjo odgovornost kot prejšnja leta med elito. A mi smo na realnih tleh. Za nami je dolga sezona, poudarjam, da je drugače igrati zdaj kot pa februarja, ko smo naredili vrhunski rezultat v Sočiju," je opozoril Jeseničan in izpostavil: "Osnovni cilj je obstanek, čeprav sem že zasledil, da se govori o četrtfinalu. Vemo, kakšen je bil sistem v Sočiju, tam smo imeli srečo in dobili Avstrijce, lahko bi se obrnilo drugače."

PRAVEGA SPOŠTOVANJA ŠE VEDNO NI
Slovenci bodo imeli na SP najbolj brutalen spored v skupini B, kar dvakrat bo Matjaž Kopitar varovance na led poslal v manj kot 20 urah. "Mislim, da smo edini s takim razporedom. Vse kaže, da ne glede na uspeh z OI pravega spoštovanja še ni. A tega ne moremo spremeniti," se je s tem dejavnikom že sprijaznil Robi, ki se, kljub temu da na prijateljskih tekmah ni imel ravno veliko dela, ne boji, da bi ga močnejši tekmeci na Češkem presenetili: "Veliko strelov sem dobival že med sezono, presenečenj zame v Ostravi glede tega ne bo. Dobro sem pripravljen, upam samo, da mi bo uspelo to pokazati na ledu. A treba bo imeti tudi nekaj sreče, na koncu pa tako štejejo le zmage, pri čemer niti ni važno, koliko strelov obraniš."

kristan gw
Grega Wernig

Glede na prikazano v Sočiju lahko risi tokrat pričakujejo, da jih tekmeci ne bodo jemali z levo roko, Kristan pa pravi, da se z njimi ne obremenjujejo. "Igrali bomo svojo igro in upamo na kanček športne sreče. Vsekakor nas ne bodo podcenjevali, tudi Slovaki se z razlogom bojijo, sam pa upam na ponovitev Sočija," je optimističen 32-letni vratar Pardubic, kjer bo ostal tudi v prihodnje. Da je pogodbo podpisal že pred SP, je samo voda na njegov mlin: "Če si brez delodajalca, obstajajo še večji pritiski, motijo te agenti. Res sem vesel, da se mi s tem ni treba ukvarjati."

Članki iz rubrike