mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 11.05.2015 22:54:11

Slovenija odslej brez Kopitarja

Profimedia
Slovenska hokejska reprezentanca je po zadnji tekmi na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Ostravi ostala brez selektorja.

Matjaž Kopitar, ki je moštvo vodil zadnjih pet let, je namreč po zmagi z Dansko z 1:0 odstopil s selektorskega položaja in poudaril, da ni možnosti, da bi si premislil.


Kopitar je na tem SP s slovensko ekipo izpadel iz elitne skupine, potem ko je na sedmih tekmah Slovenija doživela šest porazov.

"Za prihodnost ne vem, kje je, za sebe pa vem in samo enkrat vam bom povedal. Jaz sem to zgodbo zaključil, povem samo enkrat, ne bo nobenih izjav. Moja zgodba s to reprezentanco je končana. Žal je v Sloveniji toliko negativcev, in če lahko živijo s tem, naj živijo. Jaz bom težko živel brez teh fantov, ker so dobri. Zaslužijo boljšo podporo, kot jo imajo," je po zmagi proti Danski slovenskim novinarjem na SP v Ostravi pojasnil zdaj že nekdanji selektor.

"Veliko je bilo lepega, nekaj pa tudi žalostnega. Pa tudi tukaj se hitro preštejejo ljudje, ki zlivajo gnoj in negativno vplivajo na vse skupaj," je še dejal Kopitar.

Z novico o odstopu je že pred tem seznanil tudi igralce, poudaril pa je tudi, da ni možnosti, da bi si premislil. O svoji hokejski prihodnosti pa za zdaj tudi še ni želel govoriti.

Odločitev o slovesu je sprejel med letošnjim prvenstvom, ni pa bila hipna. "Hotel sem končati že lani po Koreji, ki je bila zame velik uspeh. Tam sem videl, da je upanje, da igro nadgradimo. Tukaj je nismo nadgradili. Upal sem, da bi vsaj ostali v skupini. Žal nam ni uspelo in zdaj grem."


ODZIVI PO ZADNJI TEKMI
Zdaj že nekdanji slovenski selektor je po zadnji tekmi poudaril, da ta za nikogar ni veliko pomenila: "Mogoče za nas vendarle bolj, saj smo se mučili celo SP in smo nekaj takega potrebovali. Dobro smo se odzvali, igrali smo sedem tekem v devetih dneh, urnik IIHF je pač takšen, ker nismo velika hokejska nacija. Ampak tako pač je."

Mitja Robar je izpostavil, da ne bo nekega pretiranega veselja: "Smo se pa vsaj dostojno poslovili in dali navijačem nekaj veselja. Pokazali smo značaj, če veš že dan prej, da je konec in tekmo vseeno odigraš po najboljših močeh in zmagaš, je nekaj pozitivnega."

Med bolj razočaranimi je bil Jan Urbas, ki se je pred zadnjo – nepomembno – tekmo zavedal, da so fantje profesionalci in da morajo dostojno odigrati vsako tekmo, tudi če ne šteje prav veliko: "Gašper je odigral super tekmo in nas na trenutke reševal, a tudi m smo dobro odigrali in na srečo smo zmagali, ampak malo prepozno."

Sabahudin Kovačević: "Vedeli smo, kaj je naš cilj. Nismo tako dobro igrali, da bi lahko iskali kakšne krivice, mislim, da nismo dovolj dobro igrali. Očitam si lahko neučinkovitost, kot ekipa pa bi morali dati kakšen gol več, imeli smo lepe priložnosti."

Selektor Danske Jan Karlsson je Slovencem čestital: "Vem, da to ne pomeni veliko, a sem vedel, da bo tekma težka, ker gre za dobro ekipo. Njihovi rezultati so bili podobni našim, mi pa smo imeli srečo, da smo dobili nekaj točk. V prvi tretjini sem bil res jezen na svoje igralce, ker so Slovenci prevladovali, imajo pa tudi nekaj močnih napadalcev, ki so nam delali veliko težav. Do konca tekme smo jih ujeli, moram pohvaliti svoje igralce, nismo pa si ustvarili nobene posebne priložnosti."



Članki iz rubrike