oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 04.02.2016 11:26:03

Trije mladi Hrvati tri leta brez hokeja, ker so škodili ugledu domovine

Na Hrvaškem trem mladim reprezentantom najstnikom njihova hokejska zveza izrekla stroge kazni.

Če hrvaški hokej primerjamo s slovenskim, lahko brez težav zapišemo, da v tej športni panogi naši južni sosedi še vedno capljajo za nami. Res je, da imajo udeleženca na ravni lige KHL, vendar pa tam Medveščak igra s samimi tujimi hokejisti, kar njihovemu ustroju ne pomaga prav veliko.

Na reprezentančni ravni so daleč od risov, pa čeprav so v zadnjih nekaj sezonah več tujim hokejistom, ki so si kruh prišli služit k zagrebškim medvedom, podelili kar nekaj potnih listov, a tudi s temi uvoženimi močmi hrvaška hokejska reprezentanca ni naredila koraka na želeno višjo raven.

Enako je v mladih selekcijah. Še vedno imajo – da ne bo pomote, vedno bolj je tako tudi v Sloveniji – premajhen bazen otrok, ki se resno ukvarjajo s hokejem, da bi lahko računali, da bo iz njihove hokejske šole v kratkem času prišlo več igralcev, ki bi se čez čas lahko enakovredno kosali z vrstniki ali starejšimi igralci v najboljših evropskih ligah.

Četudi so maloštevilni in v vseh selekcijah izbranih vrst za spodobne uspehe potrebujejo pomoč vseh najboljših, pa je te dni Hrvaška hokejska zveza (HSHL) pokazala, da vsake cene za to ne bo več plačevala.
Kot poroča spletna stran khl.hr je HSHL namreč trem mladim hokejistom izrekla stroge kazni. Reprezentanti selekcije do 20 let, napadalec Renato Platužić ter branilca Toni Borić in Luka Matošić, so prejeli kazen, zaradi katere se nobeden od njih tri leta ne bo smel ukvarjati s hokejem. Ne gre le za igranje in treniranje na reprezentančni ravni, temveč tudi na klubski!

141-32-hrvaska slovenija gw
Grega Wernig

Dva igralca zagrebške Mladosti in enega hokejista Medveščaka je HSHL suspendirala z najvišjo možno kaznijo in tako vsem svojim športnikom dala vedeti, da nikomur ne bo gledala skozi prste.
Izvršni odbor HSHL je dva 19-letnika in 18-letnika kaznoval zaradi kršitve 43. člena kazenskega pravilnika HSHL, ki izreka kazni (od meseca do treh let) za vse prekrške, storjene na pripravah, v času prvenstev ali na gostovanjih v tujini, še posebej pa za nešportno obnašanje, neposlušnost ter vedenje, ki škoduje ugledu Hrvaške, za kar je v tem primeru tudi šlo.

Mladi hrvaški hokejisti so prejeli najhujšo možno kazen (triletno), ker so decembra na poti na SP divizije 2A, ki je potekalo v Litvi, na družbenih omrežjih objavili za športnike zelo sporne fotografije, na katerih so pozirali z alkoholnimi pijačami in cigaretami.

Zanimivo je, da so se podobne fotografije na družbenih omrežjih v hrvaškem hokeju (najbrž pa tudi v drugih športnih panogah) pojavile že večkrat na profilih njihovih starejših reprezentančnih kolegov, vendar pa je šele letos HSHL pri reševanju te težave na vso moč udarila po mizi, izrekla najstrožjo kazen ter tako dala vedeti, da v prihodnje ne bo delala nikakršnih izjem, ko bo prišlo do takih in podobnih kršitev. Hrvaška je v Litvi sicer zasedla 4. mesto.

Značke: hokej, hrvaška, kazen

Članki iz rubrike