Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

hu
hu
0 08.05.2016 22:36:42

Rusi se opotekajo

Reuters
Na svetovnem prvenstvu v Rusiji so po začetnem šoku in porazu s Čehi do prve zmage prišli gostitelji Rusi. A ne brez težav, saj so danes Kazahstan premagali le s 6:4. Bolj gladke so bile zmage svetovnih prvakov Kanadčanov, Fincev in Slovakov.

V Moskvi so domači ljubitelji hokeja videli razburljivo predstavo. Kazahstan je bil dolgo v igri za presenečenje, vodil z 2:1, izenačil na 3:3 in nato še na 4:4 v začetku zadnje tretjine. Šele zadetka Antona Belova in Romana Ljubimova v 44. in 48. minuti sta stvari postavila na pričakovano mesto in Rusiji zagotovila prve tri točke na SP.
Švicarji so še drugič ostali poraženi po dodatnem delu igre, tokrat so jih ugnali Norvežani, za končnih 4:3 je v 64. minuti ob igralcu več poskrbel Andreas Martinsen. V skandinavskem obračunu pa favorizirani Švedi niso imeli težav z Danci, končni izid je bil 5:2.
Po koncu tedna sta na vrhu te skupine Češka in Švedska s po petimi točkami, Danska in Rusija imata po tri.


Precej bolj enosmerni so bili izidi v skupini B. Madžari, glavni kandidati za selitev v nižji rang tekmovanja, so proti branilcem naslova iz Kanade klonili z 1:7, potem ko so jim tekmeci v petih minutah druge tretjine nasuli štiri gole.
Podobno je bilo na tekmi Finska - Nemčija, kjer so Finci hitro povedli s 4:0, po častnem golu Nemčije pa so le še postavili piko na i v zadnji minuti. Tudi Francozi, z Nemci sogostitelji naslednjega prvenstva 2017, so morali po začetnem vodstvu iz druge minute na koncu pričakovano priznati premoč favoritom, Slovaki so zmagali s 5:1.
V tej skupini so po dveh krogih na vrhu tri ekipe s polnim izkupičkom šestih točk, Kanada, Finska in Slovaška.

Članki iz rubrike