Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 16.05.2016 22:33:07

Kanada in Finska ostajata neporaženi

Reuters
Nemčija v četrtfinalu prvič po letu 2011.

Na svetovnem hokejskem prvenstvu v Rusiji ostajata edini neporaženi reprezentanci Finska in Kanada. Slednja je v skupini B v St. Peterburgu s 4:0 premagala Francijo in tako zaradi boljše razlike v golih vodi pred Finsko, končni zmagovalec skupine bo tako znan po torkovem sedmem, zadnjem krogu rednega dela.


V skupini A so Danci z zmago nad Kazahstanom s 4:1 zadržali možnosti za uvrstitev v četrtfinale, kamor so že uvrščene reprezentance Češke, Švedske in Rusije, Kazahstan je kot edini že izpadel. V tej skupini je Rusija s 3:0 ugnala Norveško, zabeležila peto zmago in ostaja pri vrhu lestvice skupine A. Poleg Danske se bodo za preboj v četrtfinale borili še Švicarji, nekaj teoretičnih možnosti pa ima še Latvija.

V skupini B bo Kanada o prvem mestu odločala na tekmi s Finsko v torek. V boju za obstanek Madžari niso uspeli premagati Nemcev, ti so slavili s 4:2. Najbližje izpadu je Belorusija, ki je v šestih krogih doslej zbrala le eno zmago. V četrtfinalu sta za zdaj iz te skupine zagotovo Kanada in Finska, pa tudi Nemčija, ki bo v drugem delu zaigrala prvič po letu 2011, Francija pa je po porazu proti Kanadi ostala brez teoretičnih možnosti napredovanja.

Članki iz rubrike