Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 29.06.2016 12:03:50

Spektakel za Razingarjevo slovo

arhiv Ekipe SN
Nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar bo 16. julija odigral poslovilno tekmo. Dogajanje na Bledu bo imelo tudi dobrodelen značaj. Za ceno vstopnice so simbolično določili devet evrov, seveda zaradi Razingarjeve devetice. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic in dražbe dresov bo namenjen Splošni bolnišnici Jesenice.

Za poslovilno tekmo v soboto, 16. julija, lahko ljubitelji hokeja vstopnice kupijo na prodajnih mestih Eventima in v Pizzeriji Briksen na Bledu. Vse podrobnosti bodo predstavili na novinarski konferenci, ki bo v četrtek, 7. julija, ob 16. uri v sejni sobi Ledene dvorane na Bledu.

Prireditev se bo začela po koncu Hokejske akademije Anžeta Kopitarja in Tomaža Razingarja ob 17. uri. Začeli jo bodo s tekmo novinarjev, ob 18. uri bo tekma Tomaževih prijateljev, ob 20. uri pa dobrodelni koncert in dražba dresov. Glavni organizator dogodka je HK MK Bled. Tekmo bo neposredno prenašala TV Nova24.

Rekorder po številu nastopov za slovensko hokejsko reprezentanco Tomaž Razingar je odločitev, da končuje kariero sporočil lani septembra na novinarski konferenci, 9. 9. ob 9.09, ki je bila v celoti numerološko v znamenju števila devet. Devetko je nosil tudi na majici.



Legendarni "Raza" je za rise zbral 212 nastopov in dosegel 81 zadetkov. Igral je na 14 svetovnih prvenstvih in bil kapetan na sedmih. Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je bil nosilec slovenske zastave.

Novopečeni 37-letni hokejski upokojenec je igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Z Jeseničani je osvojil naslov državnega prvaka v letih 2005, 2006 in 2009. Razingar je takrat pojasnil, da si ne zapira vrat v hokeju, kjer bo morda v prihodnosti še deloval, za zdaj pa se bo nekoliko bolj posvetil družini in zasebnemu življenju, ki je trpelo v letih kariere.

Svetovno prvenstvo na Češkem je bilo zanj zadnje veliko tekmovanje za Slovenijo in zadnje s črko C na prsih. Že takrat je napovedal, da se bo uradno od navijačev poslovil 15. julija na dobrodelni tekmi.

Članki iz rubrike