reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.08.2016 21:16:17

Hokejski selektor Zupančič določil ekipo za kvalifikacije v Minsku

Drago Cvetanovič/HZS
Znani so risi, ki bodo Sloveniji poskušali priigrati nastop na olimpijskih igrah.

Po današnji prijateljski tekmi z Italijo (1:2) je slovenski hokejski selektor Nik Zupančič določil ekipo, ki bo odpotovala na kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah leta 2018. V Minsku bo Slovenija od četrtka do nedelje igrala s Poljsko, Dansko in Belorusijo, na OI vodi le prvo mesto.

Selektor Zupančič je na prvi reprezentančni zbor nove sezone, ki je zaradi kvalifikacij nenavadno zgodaj, povabil več igralcev. Nekateri stalni člani, ki že imajo klubske obveznosti v ruski ligi KHL, so se ali se bodo ekipi pridružili med pripravami ali tik pred začetkom turnirja.


Danes po tekmi z Italijo je selektor Zupančič s širšega seznama črtal peterico, branilca Žigo Pavlina in Klemna Pretnarja ter napadalce Erica Panceta, Andreja Hebarja in Žigbo Pešuta.

V Minsk tako potujejo vratarji Robert Kristan, Gašper Krošelj in Luka Gračnar, branilci Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Miha Štebih, Sabahudin Kovačevič, Jurij Repe in Aleš Kranjc ter napadalci Anže Kopitar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Marcel Rodman, Jan Urbas, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aleš Mušič, Žiga Pance, Miha Verlič in Nik Pem. Žiga Jeglič in Rok Tičar pa se bosta še pridružila ekipi pred odhodom oziroma v Belorusiji.

Slovenija bo prvo tekmo na turnirju v Minsku igrala v četrtek, 1. septembra ob 14. uri s Poljsko, dan pozneje ob isti uri z Dansko, v nedeljo pa bo zadnji krog, v katerem se bo Slovenija ob 16. uri pomerila z domačini Belorusi.

Značke: risi, nik-zupančič

Članki iz rubrike