Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 31.08.2016 09:27:50

Muršak: Super bi bilo igrati z Anžetom, a tako ima naša ekipa več globine

Arsen Perić
Le še dan loči slovenske hokejiste od prvega pomembnega tekmovanja v sezoni. V Minsku bodo od četrtka do nedelje lovili olimpijsko vozovnico za Južno Korejo. Naloga bo v konkurenci Poljske, Danske in Belorusije težka, kapetan Jan Muršak pa je prepričan, da lahko Slovenija v Belorusiji pokaže marsikaj.

Muršak se je ekipi Nika Zupančiča pridružil v zadnjem delu priprav na Bledu in odigral tudi prijateljsko tekmo z Italijo. To so Slovenci izgubili (1:2), a so bili na njej boljši tekmec v vseh elementih, le golov niso dosegali.

"Mislim, da smo bili dosti boljši nasprotnik, na žalost pa plošček ni želel v mrežo. Včasih je to del športa, mi verjamemo, da smo bili boljši. Lahko smo vseeno zadovoljni s prikazanim," je dejal Muršak na Bledu po tekmi, edini testni v mini pripravah pred Minskom, in dodal: "Ko bomo začeli zadevati, bo dosti bolje. Tudi na treningih, ko sem bil jaz zraven, nismo dajali veliko zadetkov. A slej ko prej se nam bo odprlo."

Septembrski termin je za reprezentanco nenavaden, Muršak pa meni, da ni tako zgodnje igranje na visoki ravni nič posebnega: "Malo se že pozna ta termin, a večina fantov trenira že en mesec. Jaz pa že skoraj dva. V najboljši formi smo igralci pred začetkom končnice, toda ni izgovorov. Vsi smo zadovoljivo pripravljeni, drsalno smo že dobri, ko pa bomo začeli dajati še gole iz priložnosti, bo povsem drugače."

Prvi tekmec bodo Poljaki, ki po njegovem mnenju niso povsem primerljivi z Italijani: "Meni so se Italijani zdeli kar malo majhni. Poljaki so večji, močnejši kot oni, mi pa smo drsalno boljši. Če se bomo borili, če bodo drsali, bi jih morali premagati. A če ne bomo dali golov, bo težko. Upam, da bomo začeli zadevati ob pravem času, v Minsku."

175-20-mursak OBREZ gw
Grega Wernig

Na Bledu je igral v napadu ob Mihi Verliču in Kenu Ograjenšku, verjetno bo tako tudi v Minsku. Dejal je, da bi želel igrati tudi z Anžetom Kopitarjem, a je takšna rešitev za Slovenijo boljša: "Super bi bilo igrati z Anžetom, a če jaz igram v tem napadu, ima naša ekipa več globine. Z Anžetom pa igram na 'power-playu' in lovim njegovo podajo. Sicer pa smo se s Kenom in Miho dobro ujeli, pripravili smo si nekaj lepih priložnosti."

O tem, kdo je favorit turnirja, se ne more odločiti, vsekakor pa ne odpisuje Slovenije: "Jaz bi dal Belorusom in Dancem enake možnosti. Prvi igrajo doma, drugi so vedno neugodni. Na nas in Poljakih je najmanj pritiska, kar lahko obrnemo v našo korist. Če bomo igrali, kot znamo, če bomo začeli zadevati, se nam obeta zanimiv turnir."

V Minsku bo kapetan, kar je zanj velika čast, toda poudarja, da je pomembna celotna ekipa: "V veliko čast je, da sem kapetan. To je nekaj posebnega, še posebej v izbrani vrsti. A nas je v ekipi veliko, ki bi lahko imeli to oznako. Pomeni malo več odgovornosti, odvisno pa je tudi od ostalih, da pomagajo voditi ekipo. V naši ekipi je kar nekaj teh 'liderjev', ki mi bodo pomagali."

V prejšnji sezoni je imel smolo s poškodbami, zlom noge mu je preprečil tudi nastop na svetovnem prvenstvu na Poljskem. Zdaj je to že preteklost: "Poškodba me pri igranju hokeja ne ovira. So še bolečine po tekmi ali pri udarcih. Na začetku poletja sem imel nekaj težav, V kakšnem mesecu pa bo čisto pozabljena."

Članki iz rubrike