Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 21.09.2016 09:14:28

Kanada boljša od ZDA, Švedska od Finske

Kanadska hokejska reprezentanca je na svetovnem pokalu v 2. krogu skupine A premagala ZDA s 4:2 (3:1, 1:0, 0:1). V skupini B je v 3. krogu Švedska ugnala Finsko z 2:0 (0:0, 1:0, 1:0).

Kanada je "klasiko" proti ZDA dobila prepričljivo. Favorit turnirja, moštvo zbrano okrog vrhunskega Sidneyja Crosbyja, je dvakratne olimpijske prvake ugnal s 4:2 in tako poskrbel za zgodnje slovo reprezentance ZDA od tekmovanja. Gostitelji Kanadčani so tako kot ekipa Evrope z Anžetom Kopitarjem že v polfinalu tretjega svetovnega pokala.


Prvi je za ZDA v 5. minuti zadel Ryan McDonagh, a Matt Duchene (6. minuta, 13.) in Corey Perry (7.) sta že v prvi tretjini spremenila potek dvoboja. Patrice Bergeron je v 29. minuti povišal že na 4:1 in razblinil upe ZDA, da se bo po letu 1996 morda spet prebila do naslova. TJ Oshie je dve minuti pred koncem le še znižal zaostanek. Odločitev o zmagovalcu skupine bo padla danes po lokalnem času na tekmi med Kanado in ekipo Evrope.

Velik korak v smeri polfinala so naredili tudi Švedi. Proti Fincem so z 2:0 vknjižili drugo turnirsko zmago in si lahko v odločilni tekmi proti reprezentanci Severne Amerike privoščijo tudi poraz po podaljšku. Finci morajo Rusijo premagati in upati na spodrsljaj Severne Amerike. Za Švedsko sta tokrat zadela Anton Stralman v 30. minuti in Loui Eriksson v 60.

Značke: hokej, svetovni-pokal

Članki iz rubrike