Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 28.09.2016 08:06:13

Kopitar po porazu: Lahko igramo s Kanado

Reuters
Kanadski hokejisti so v prvi finalni tekmi svetovnega pokala v Torontu s 3:1 premagali Evropo, katere kapetan je slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Brad Marchand je za Kanado prispeval gol in podajo, zadela sta še Steven Stamkos in Patrice Bergeron, Tomaš Tatar je bil strelec Evrope, med podajalci je bil Kopitar.

Marchand, ki je pred enim dnevom podpisal 49 milijonov ameriških dolarjev vredno osemletno pogodbo z Boston Bruins, je zadel po vsega 2:33 minute igre. To je bil njegov četrti gol na peti tekmi turnirja.

Ob koncu prve tretjine je drugič za Kanado zadel Stamkos, po sedmih minutah igre v drugi tretjini je znižal Tatar. Andrej Sekera je bil blizu izenačenju, vendar je bil odlično postavljen golman Carey Price.

Pod tretji gol so se podpisali Marchand, Bergeron in Crosby. Slednji je opravil večino dela, podal do Bergeron, ta je bil zanesljiv z bližine. Druga tekma bo v četrtek.

"V določenih obdobjih tekme smo mi diktirali tempo in imeli prevlado, zato vsekakor lahko rečem, da lahko igramo s Kanado in s tako miselnostjo moramo iti v drugo tekmo. Prva dva zadetka sta bila posledica naših napak, te moramo na naslednji tekmi odpraviti in igrati našo igro," je po tekmi povedal Kopitar.

Članki iz rubrike