Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 04.11.2016 22:11:41

Ostalo je še 16 sekund, potem pa je pičil Rodman

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je v drugi tekmi turnirja evropskega izziva na Bledu premagala Francijo z 2:1 (1:0, 0:1, 1:0). Bilo je vroče.

Slovenska hokejska reprezentanca je na Bledu dosegla še drugo zmago na turnirju, na katerem sodelujejo štiri ekipe najvišjega kakovostnega razreda. Še drugič so Slovenci dobili dramatično končnico, potem ko so na prvi tekmi proti Latviji le 0,8 sekunde pred koncem izsilili podaljšek in pozneje zmagali, so danes zmagoviti gol dosegli 16 sekund pred koncem. V soboto se bosta tako za prvo mesto udarili še neporaženi Slovenija in Belorusija, ta je danes v drugi tekmi s 4:0 premagala Latvijo.

Selektor slovenske izbrane vrste Nik Zupančič danes ni mogel računati na kapetana Jana Muršaka, za katerega se je turnir na Bledu nesrečno končal že sredi prve tekme s poškodbo rame. V golu pa je tokrat, potem ko je na prvi tekmi branil Luka Gračnar, proti "svojim" Francozom dobil priložnost član Lyona Matija Pintarič.

V uvodni tretjini so Slovenci imeli premoč, tudi več strelov na vrata Floriana Hardyja, zadeli pa so le enkrat. V 14. minuti je imela domača ekipa številčno prednost, po akciji prvega napada pa je v polno zadel Robert Sabolič.

Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Ritem so narekovali Slovenci, bili velikokrat pred vrati Francije, a ne Saboliču (zanj je bila to zadnja tekma na Bledu, saj mu je ruski klub dovolil le dva nastopa), ne Tičar ne soigralci niso povišali vodstva.

Kazen je prišla ob koncu tega dela igre, potem ko so Francozi ujeli gostitelje in vzpostavili ravnotežje, pred sireno pa izkoristili napako v obrambi, hiter protinapad pa je Maurin Bouvet končal z izenačujočim zadetkom.

V zadnji tretjini bi lahko domači gledalci že prej videli gol odločitve, toda vratar Francije je vse do zadnje minute odlično opravljal delo ter preprečeval veselje Boštjanu Goličiču, Anžetu Kuralu, Sabahudinu Kovačeviču in Mihi Verliču.

Tudi Francozi niso bili brez nevarnih akcij, a je bil Pintarič tudi zbran. Ko je že kazalo, da se bo še druga tekma Slovencev prevesila v podaljšek, pa je po akciji Žige Panceta in potem, ko je odbiti plošček dobro podal Kuralt, v polno zadel povratnik po poškodbi Goličič - podobno kot dan prej še en povratnik David Rodman je tudi on postal junak tekme, na semaforju pa je bilo tokrat do konca tekme le še 16 sekund.

"Mislim, da je bila z naše strani boljša tekma kot prva. Bili smo boljši tekmec, delali smo stvari, ki smo se jih zmenili. Analizirali smo Francijo, prihajali smo do priložnosti, zaključek pa je bil slabši. Oni so svojo priložnost izkoristili, potem pa je bilo 20 minut garanja. Tudi oni so pritisnili. Ponovil se bom, a hokej se igra 60 minut in očitno delamo prav, ne moreš imeti samo sreče," je tekmo ocenil selektor Nik Zupančič.

V soboto bosta na sporedu še zadnji tekmi, že popoldne ob 16.30 se bosta v boju za prvo mesto na turnirju evropskega izziva pomerili Slovenija in Belorusija, v večerni tekmi pa bosta turnir končali Francija in Latvija, ki bosta iskali prvo zmago.

Značke: slovenija, francija, risi

Članki iz rubrike