900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.11.2016 19:20:19

Risi zapravili vodstvo in Belorusom prepustili zmago na turnirju

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi tretjega kroga turnirja evropskega izziva na Bledu po kazenskih strelih izgubila z Belorusijo.

Ne moremo ravno govoriti o maščevanju, a vendarle so Belorusi vsaj malce ublažili poraz v Minsku, ki jih je pred dvema mesecema stal nastopa na olimpijskih igrah. Tokrat so na Bledu premagali Slovenijo s 3:4 (0:0, 2:1, 1:2; 0:1), risi pa so se morali zadovoljiti z drugim mestom na tekmovanju.

Za Slovenijo so zadeli Anže Ropret v 26., Miha Verlič v 34. in Boštjan Goličič v 42. minuti. Slovenija je v prvem krogu premagala Latvijo s 3:2 po podaljšku, v drugem krogu pa Francijo z 2:1. Tekmovanje na Bledu se bo končalo zvečer z zadnjo tekmo med Francijo in Latvijo.


Selektor Nik Zupančič je tokrat v vrata spet postavil Luko Gračnarja, ki je branil že na prvi tekmi z Latvijo. V napadu pa ni mogel računati - ob poškodovanem Janu Muršaku, ki bo brez hokeja približno dva meseca - še na Roberta Saboliča, ki ni dobil dovoljenja kluba za vse tri blejske nastope.

V napadu so bili pred Mihailom Karnauhovom na začetku nekoliko bolj nevarni Slovenci, vendar strela Aleša Mušiča ter Klemna Pretnarja zanj nista predstavljala večje težave. Tudi Gračnar se je moral izkazati z nekaj posredovanji, skupaj z obrambo pa je dobro preživel tudi prvi beloruski "power-play" in še nekajminutni pritisk zatem. Po akciji Roka Tičarja v zadnji minuti pa so Belorusi v zadnjem trenutku prestregli podajo zelo dobro postavljenem Kenu Ograjenšku.

Belorusi so pritiskali tudi na začetku druge tretjine, toda po prvem pravem napadu Slovenije so domači povedli. Po levi strani je pobegnil Žiga Pance, lepo podal pred gol, kjer je Anže Ropret spretno podstavil palico in plošček preusmeril pod prečko za 1:0. Prve prednosti igralca več Slovenci niso izkoristili, zatem so bili nevarnejši Belorusi, kar pa jim ni pomagalo. V 34. minuti so naredili napako in v srednji tretjini izgubili plošček, bliskovit protinapad Kena Ograjenška in Mihe Verliča pa je slednji kronal z lepim zadetkom za povišanje vodstva. Ob koncu tretjine so gostje, ko so imeli na ledu dva igralca več, znižali in napovedali zanimivo zadnjo tretjino.

Že takoj na začetku zadnjega dela pa so domači spet vodili za dva: Anže Kuralt je tako močno ustrelil, da je zlomil palico, plošček pa vseeno spravil do gola, kjer ga je v mrežo potisnil Boštjan Goličič.

A boja še ni bilo konec, nepopustljivi Belorusi so se vrnili deset minut pred koncem, ko so znižali iz gneče pred vrati, le kakšne pol minute zatem pa ob prednosti igralca več še izenačili in tekma se je pravzaprav začela znova.

David Rodman je imel lepo priložnost po protinapadu v 56. minuti, a zadel vratarja, v zadnji minuti pa so Slovenci zaradi šestih igralcev dobili kazen. Ta se je zavlekla še v podaljšek, v tem so bili slovenski tekmeci boljši in nevarnejši, Gračnar je ubranil tri strele iz bližine, zadeli pa niso. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, pri katerih pa je za Slovenijo zadel le David Rodman, kar je bilo premalo za zmago.

Zadnja tekma na Bledu Latvijcem, Belorusi prvi
S tekmo med Francijo in Latvijo, s 6:0 jo je dobila slednja, se je končal hokejski turnir evropskega izziva na Bledu. Prvo mesto so osvojili Belorusi, ki so v današnji odločilni tekmi popoldne premagali Slovenijo s 4:3 po kazenskih strelih.

Slovenci so domače testno tekmovanje v okviru serije evropskega izziva končali na drugem mestu, potem ko so ob današnjem porazu po kazenskih strelih v četrtek premagali Latvijo po podaljšku s 3:2, v petek pa že v rednem delu Francijo z 2:1.

Naslednji podoben prijateljski turnir čaka slovensko izbrano vrsto februarja na Poljskem, tekmeci pa bodo ob Poljakih še Italijani in Ukrajinci.

Izidi:
1. krog:
Latvija - Slovenija         2:3 podaljšek
Francija - Belorusija       0:3
2. krog:
Slovenija - Francija        2:1
Belorusija - Latvija        4:0
3. krog:
Belorusija - Slovenija      4:3 kazenski streli
Latvija - Francija          6:0

Lestvica:
1. Belorusija       3  2  1  0  0   11:3  8
2. Slovenija        3  1  1  1  0    8:7  6
3. Latvija          3  1  0  1  0    8:7  4
4. Francija         3  0  0  0  3    1:11 0
Značke: hokej, slovenija, risi

Članki iz rubrike