Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 06.11.2016 09:04:02

Zupančič: Užitek je delati s takšnim kolektivom

Arsen Perić
Na Bledu se je z dvema zmagama Slovenije in porazom po kazenskih strelih končal prvi prijateljski hokejski turnir v sezoni.

Slovenski hokejisti so tako opravili prvo testno nalogo pred naslednjim velikim tekmovanjem, svetovnim prvenstvom, selektor Nik Zupančič pa je bil z doseženim na Bledu zadovoljen.

Slovenci so bili gostitelji turnirja, na katerem so ob domačinih sodelovali še trije člani elitne skupne. Slovenci so dvakrat zmagali v tesnih končnicah, enkrat so z izenačujočim golom izsilili podaljšek manj kot sekundo pred koncem in potem zmagali z Latvijo, drugič pa so Francoze premagali z zadetkom 16 sekund pred koncem. Na tretji tekmi so vodili s 3:1, potem pa dovolili Belorusiji, da je izenačila, nazadnje pa izgubili po kazenskih strelih.

"Težka tekma, nasprotnik pa najbolj kakovosten na tem turnirju. A če smo konstantni, če se držimo dogovorov, se lahko enakovredno kosamo s komerkoli. Enkrat se lahko konča v tvojo korist, enkrat ne. A s celotnim turnirjem moram biti zadovoljen, fantje sem prihajajo s ponosom in užitek je delati s takšnim kolektivom," je o razpletu zadnje tekme in turnirja delal Zupančič.

"Mnenja so deljena. Več bo vedela zdravniška stroka. Nimam izkušenj s takšnimi poškodbami. Ne vem, ali naj gre na poseg ali ne. Glavno besedo bodo imeli zdravniki," je po koncu turnirja o edini temni točki dejal selektor. Gre seveda za poškodbo Jana Muršaka, ki jo je staknil že na prvi tekmi z Latvijo, poškodba rame - v teh dneh v domovini še opravlja vse potrebne zdravniške preglede - pa bo člana moskovskega CSKA z ledu oddaljila vsaj za dva meseca.


Selektor je moral ne le zaradi njegove poškodbe improvizirati, tudi na nekaterih drugih položajih - na zadnji tekmi je igral brez Roberta Saboliča, ki mu klub ni dovolil treh tekem na Bledu, poskusil pa je le z dvema vratarjema. Žan Us zaradi napete končnice in boja za zmago z Belorusijo ni dobil priložnosti, Luka Gračnar je branil na dveh tekmah, Matija Pintarič na eni.

"Za Saboliča sem vedel in imel načrt, kako to izpeljati. Kdorkoli pride v reprezentanco, mu zaupam. Danes je prišel Miha Brus in odigral svoje. Vesel sem, da so fantje, ki pridejo pomagat. Zaradi tega pa se načrt dela ni porušil," je o tem, da ni imel na voljo vseh igralcev na vseh tekmah, dejal Zupančič.

Letos bodo Slovenci izpustili decembrski turnir, naslednji jih čaka februarja na Poljskem. "Pred dvema letoma je bil decembrski turnir večji minus kot plus. Fantje so takrat zelo obremenjeni in jih je težko še dodatno obremenjevati z reprezentanco. Pa še lige Ebel ne prekinejo," je razmišljal selektor in dodal, da se že zdaj intenzivno ukvarja s sklepnim delom priprav na SP.

"Zdaj bomo začeli pospešeno iskati tekmece pred SP. Dogovarjamo se s Poljaki, Madžari, Italijani. A bolj me skrbita zadnja dva tedna. Takrat bi morali dobiti vsaj dva močna tekmeca, da pridemo v pravi ritem za SP," je o zadnjem koraku priprav dejal selektor.

Z opravljenim je bil zadovoljen tudi Rok Tičar. "Boljše bi bilo, če bi zmagali. A danes se ni izšlo. Res pa je bil turnir zahteven, tri tekme v treh dneh. Dobri tekmeci, vsi člani elite, z dvema se bomo merili tudi maja. Lahko smo zadovoljni, kako smo igrali. Bili smo disciplinirani, bili v dobrem položaju. Razen gola s petimi proti trem smo se odlično branili, vratar je bil zelo dober. Na koncu so pač odločali kazenski streli in bili smo malo prekratki," je črto pod blejski turnir potegnil Tičar.

Članki iz rubrike