Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 09.02.2017 22:14:02

Slovenci tokrat v Katovicah zanesljivo premagali Poljake

iihf
Slovenska hokejska reprezentanca je v prvem krogu prijateljskega turnirja serije evropskega izziva v Katovicah premagala Poljsko s 4:

 Slovenci so s prvim letošnjim turnirjem začeli pripravljalno pot do svetovnega prvenstva v Parizu, kjer bodo po enoletnem premoru spet igrali med elito. Selektor Nik Zupančič je na prizorišče v istem mestu, kjer so si lani zagotovili vozovnico za Pariz (le dvorana je bila tokrat manjša v sklopu kompleksa Spodek), popeljal premešano zasedbo; zaradi različnih vzrokov ni mogel računati na nekatere najmočnejše adute, vseeno pa je turnir evropskega izziva sklenil čim bolje izkoristiti, tudi kot uigravanje nekaterih povratnikov in preizkus mladih novincev.

Poljaki so se s Slovenci v zadnjem letu pomerili na dveh velikih tekmovanjih; doma so bili sicer boljši, toda edini poraz na drugoligaškem SP Slovencem ni preprečil skupnega prvega mesta, jeseni pa je Poljska v Minsku v olimpijskih kvalifikacijah doživela boleč poraz z 1:6.

Zupančič je tokrat na Poljsko odpeljal tri vratarje (Luka Gračnar, Andrej Hočevar in Matija Pintarič), danes je prvi priložnost dobil Gračnar.

V prvem delu so bili motivirani domači nekoliko boljši, vratar Rafal Radziszewski pa je imel malenkost manj dela kot Gračnar. Ta je branil dobro, a v 13. minuti po lepi akciji domače ekipe le klonil, zadel je Damian Kapica. Ob koncu tretjine so pritisnili Slovenci, a ploščki po strelih Mihe Verliča in Boštjana Goličiča niso našli poti v mrežo.

V nadaljevanju so Slovenci prevzeli pobudo. Za začetek so se ubranili dveh zaporednih prednosti igralca več, potem pa je udaril mladi slovenski četrti napad, po dobri podaji Nika Simšiča je silovito meril Žan Jezovšek.

Ob koncu tretjine so do prvega "power playa" prišli tudi gostje, kmalu pa se je prednost povečala na +2. Dva igralca več so Slovenci hitro izkoristili, uigrano akcijo je pred golom končal Verlič, ki je odbiti plošček potisnil v gol.


Poljaki so skušali v zadnjem delu ujeti priključek, delali pa vse več napak in prekrškov. Slovenija je tako minuto spet imela na ledu dva igralca več, te prednosti kljub številnim akcijam ni izkoristila, zato pa je, ko so bile moči spet izenačene, z mojstrsko potezo za povečanje vodstvo poskrbel kapetan Jan Urbas; plošček je najprej ustavil, ko je bil s hrbtom obrnjen proti golu, potem pa iz obrata zadel.

Prednost so Slovenci znali zadržati za konca, pa čeprav so domači skušali tudi z grobostmi in izzivanjem pretepov še spremeniti potek dvoboja, a so Slovenci tudi v fizičnem stiku pokazali, da so trdna ekipa. Ob koncu pa je Gračnar z nekaj obrambami poskrbel, da dvomov o zmagovalcu ni bilo. V zadnji minuti so Poljaki igrali še brez vratarja, Urbas pa je pol minute pred koncem plošček potisnil v prazen gol za končnih 4:1.

Zanimivo je, da je bil natančno takšen izid dvoboja v Katovicah tudi 26. aprila lani, le da so takrat zmagali Poljaki.

V prvi današnji tekmi so Ukrajinci po podaljšku s 4:3 premagali Italijo.

Slovenija se bo v petek ob 20. uri pomerila z Italijani, v soboto ob 15.30 pa še z Ukrajinci.


Poljska - Slovenija 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Katovice: Dvorana Spodek Satelita, gledalcev 1000, sodniki: Kepa, Baca (glavna), Bucki, Kosidlo (vsi Poljska). 
Strelci: 1:0 Kapica (Urbanowicz, Kruczek, 13.), 1:1 Jezovšek (Simšič, M. Čepon, 34.), 1:2 Verlič (Urbas, Podlipnik, 38.), 1:3 Urbas (Tavželj, Verlič, 47.), 1:4 Urbas (60.). 
Kazenske minute: Poljska 14, Slovenija 20.

Značke: slovenija, risi, hokej

Članki iz rubrike