nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 28.04.2017 18:54:18

Avstrijci so se vrnili med elito

Nikola Miljković
Po dveh letih, ki jih je preživela v drugoligaški svetovni hokejski konkurenci, se je avstrijska hokejska reprezentanca vrnila med najboljših 16 na svetu.

Avstrija si je z današnjo zmago proti Poljski z 11:0 (3:0, 4:0, 4:0) v zadnjem krogu svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Ukrajini že zagotovila prvo mesto.

Pred današnjim zadnjim krogom so bile teoretično v igri za prvi mesti, ki vodita v elito, še štiri ekipe, Avstrija, Kazahstan, Poljska in Avstrija.

Avstrijci so z gladko zmago proti Poljski - 11:0 je najvišji uspeh v medsebojnih obračunih po letu 1926 - že popoldne potrdili prvo mesto z 12 osvojenimi točkami.

O drugi vozovnici za Dansko 2018, kjer bo SP elitne skupine naslednje leto, pa odloča zadnji večerni dvoboj SP med Južno Korejo in gostiteljico Ukrajino. Slednja je že odpisana in bo naslednje leto kot zadnja s SP nazadovala v nižjeligaško konkurenco divizije I (skupina B), Južna Koreja pa bi si z zmago prvič zagotovila elitno konkurenco. Na spodrsljaj Korejcev pa čakajo Kazahstanci, trenutno še drugi, ki pa so svojih pet tekem že odigrali (danes so s 3:1 premagali Madžarsko) in imajo 11 točk, Južna Koreja s tekmo manj je pri devetih.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike